Redningsmannskapene jobber på spreng med å lete etter savnede etter helgens jordskred i delstaten Washington nordvest i USA. Skredet gikk i en fjellside i fylket Snohomish utenfor storbyen Seattle lørdag.

Redningsmannskapene tror antallet savnede vil gå kraftig ned etter hvert som folk melder seg, men samtidig tviler de på at det er mulig å finne flere overlevende i rasområdet.

Oppjustert

Ofrene var beboere i området, og en rekke hus og biler ble begravd i leirmassene. Det var i alt 49 boliger og andre bygg i området som ble rammet av skredet.

Mandag ble tallet på savnede oppjustert fra 18 til 108.

Sjefen for nødtjenestene i fylket Snohomish, John Pennington, understreker imidlertid at det ikke betyr at antallet skadde eller omkomne er så høyt.

– Det betyr ikke at det er 108 skadde, eller 108 omkomne, dette dreier seg om 108 meldinger, påpeker han.

Tallet er basert på en liste over savnet-meldinger fra ulike kilder som myndighetene jobber med, ifølge nyhetsbyråetAP.

Lokalt politi presiserer også at det kan være snakk om dobbeltoppføringer, ettersom det totale antallet er et resultat av at flere lister er blitt slått sammen, og ikke alle er ført opp med fullt navn.

Stanset arbeidet

Redningsmannskapene måtte stanse arbeidet på rasstedet søndag kveld på grunn av farlig kvikksand. Noen av redningsarbeiderne måtte hjelpes opp etter å ha sunket så langt ned at de hadde sand helt opp til armhulene.

Arbeidet ble gjenopptatt mandag morgen.

– Situasjonen er alvorlig. Vi har et håp om å finne folk som fortsatt er i live. Men husk at vi ikke har funnet noen i denne haugen siden starten av arbeidet lørdag, sier brannsjef Travis Hots.

Flere hjemme

At skredet gikk på en lørdag, kan ha ført til at flere folk ble rammet enn om det hadde vært hverdag.

– Det var lørdag, og dermed var det trolig flere folk der enn det ville vært på en ukedag, sa Pennington.

Skredet skapte også en demning i Stillaguamish-elva, som har fått myndighetene til å frykte at vannet etter hvert vil bryte gjennom leirmassene og oversvømme områder lenger ned. De har derfor bedt folk i flomtruede områder om å evakuere.