Jenta ble funnet hos en 39 år gammel mann og en 40 år gammel kvinne i leiren utenfor Farsala sentralt i Hellas. Paret er nå pågrepet, siktet for å ha bortført jenten.

Gresk politi tror at den lille jenten de fant onsdag under et raid i leiren i byen Farsala, ble bortført ved fødselen.

Utseendemessig skiller jenten seg sterkt fra leirens øvrige beboere. Hun har lys hud, grønne øyne og blondt hår. Alderen på fire år er et anslag.

Bortforklaringer

Paret i 40-årene har i avhør kommet med stadig nye forklaringer på hvordan de fikk henne. Ifølge politiet sa de først at de hadde funnet henne forlatt utenfor et kjøpesenter. Senere hevdet de at kvinnen hadde fått henne sammen med en utlending. Politiet mener paret må ha bortført henne i 2009. DNA-tester bekrefter at de to ikke kan være hennes biologiske foreldre.

Etter at de ble pågrepet, har politiet funnet ut at den angivelige moren hadde to forskjellige sett med ID-papirer og to forskjellige familieregistre. Den ene viste at hun er mor til fem jenter og en gutt, og den andre at hun er mor til fire jenter.

Politiet har samtidig bitt seg merke i at den 40 år gamle kvinnen ifølge de greske folkeregistrene skal ha født tre barn i løpet av bare fem måneder i 1993 og deretter tre barn til i løpet av fem måneder i 1994 og 1995.

Gresk politi har nå bedt Interpol om hjelp i saken og går internasjonalt ut for å forsøke å få identifisert jenten. Flere internasjonale organisasjoner for savnede barn er dessuten engasjert i saken.

Jenta selv er plassert i et barnehjem, og politiet har sendt ut bilder av henne i håp om at noen melder seg.

Nytt håp

Kate og Gerry McCann har lett etter Maddie siden mai 2007 da hun forsvant fra ferieleiligheten i Praia da Luz i Portugal mens de spiste middag, like før hun fylte fire år.

— Dette gir Kate og Gerry McCann et stort håp om at Madeleine blir funnet i live, sa en talsmann for McCann-familien til avisa Daily Mirror.

McCann-familien har nettopp i disse dager på nytt appellert til folk som måtte vite noe om forsvinningen, om å melde seg.

Over 2.400 tips er kommet inn til britisk politi etter at et nytt program med fantomtegninger av to etterlyste menn ble vist på TV i Storbritannia, Tyskland og Nederland den siste uka.

De to mennene ble sett av vitner i området rundt hotellet der McCann-familien bodde. De skal ha snakket enten tysk eller nederlandsk.

c3.jpg