Norske kvinner i bombedrama

To norske kvinner befant seg mandag kveld på feriestedet Dahab i Egypt da de tre bombeeksplosjonene fant sted.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 16 år gammel

Den ene kvinnen, som er 32 år gammel, hørte eksplosjonene som drepte minst 30 personer og såret 150.

– Vi har hatt kontakt med den norske kvinnen. Hun kom ikke til skade og befinner seg vel, men trenger ro. Hun fortalte at hun så blødende mennesker og opplevde situasjonen etter eksplosjonene som kaotisk, forteller ambassadesekretær Tor Kinsarvik Engen ved den norske ambassaden i Kairo til NTB.

50 meter unna

Den norske kvinnen var ikke sammen med andre nordmenn, og hun bodde på et hotell i Dahab som ikke ble rammet av de tre eksplosjonene.

– Det var masse røyk og gnistring, så tok det et par sekunder før det kom en eksplosjon til. Det var cirka 50 meter fra der vi satt. Folk bare løp. Mens vi gikk inn i bakgatene der, var det en del som ble båret bort og som enten var såret eller døde, sier Line Eidsvåg fra Oslo til NRK.

En 30 år gammel kvinne var også i Dahab, melder VG Nett. Hun var på surfeferie i Dahab.

På vei til Dahab

Ambassadesekretær Tor Kinsarvik Engen var mandag kveld på vei i bil sammen med sin danske kollega mot Sharm el-Sheik og Dahab og regnet med å være framme etter cirka åtte timer. Tre danske turister ble såret i bombeaksjonene, en av dem alvorlig. En svensk diplomatkollega er også på vei til Dahab i egen bil.

– Vi vil besøke sykehus i Sharm el-Sheik, som er det nærmeste store sykehuset, for å bringe på det rene om det skulle befinne seg nordmenn der, sier Kinsarvik Engen.

Han sier også at den norske ambassaden i Kairo har kontakt med reisebyråene som har norske turister i Sharm el-Sheik.

Utenriksdepartementet i Oslo jobbet natt til tirsdag sammen med personalet ved ambassaden Kairo for å skaffe oversikt over mulige andre nordmenn i Dahab.

Publisert
OFFER: Rundt 150 personer ble såret i de tre eksplosjonene, blant dem denne egyptiske kvinnen.