Sokkene vil lett kunne byttes mot mat i den fattige kommuniststaten. Et par sokker antas å kunne omsettes for 10 kilo mais, nok til å livnære én person i en måned.

Om lag 800 par sokker ble sendt over grensen fra byen Paju helt nord i Sør-Korea ved hjelp av fire store ballonger. Med på turen var også løpesedler med beskjed om at verden ikke har glemt Nord-Koreas befolkning og de harde levekårene i det lukkede landet.

«Hold ut og overlev til gjenforeningsdagen», lød budskapet på lappene.

Onsdag sendte avhoppere fra Nord-Korea om lag 200.000 løpesedler over grensen der folk ble oppfordret til å gjøre opprør etter at lederen Kim Jong-il døde 17. desember.

Sønnen tar over

Etter at landets autoritære leder Kim Jong-il døde 17. desember, tyder flere tegn på at det nå er Kims yngste sønn, Kim Jong-un, som fester grepet om makten.

En nordkoreansk avis hyllet lørdag Kim Jong-un som øverste kommandant i det mektige militæret. Analytikere mener at artikkelen tyder på at regimet vil holde fast på den såkalte songun-politikken, som innebærer at militæret har førsteprioritet.

Nord-Korea har gjennom årene brukt store ressurser på militær opprustning, samtidig som landet har vært rammet av flere sultkatastrofer.

— Evig seier

— Vi vil støtte kamerat Kim Jong-un som vår øverste kommandant og general, og vi vil fullføre songun-revolusjonen, het det i en lederartikkel i kommunistpartiets avis Rodong Sinmun lørdag. Avisen ber Kim Jong-un om å lede Nord-Korea til «evig seier».

Det er første gang at en avis i Nord-Korea bruker tittelen «øverste kommandant» om Kim Jong-un, en betegnelse som var forbeholdt hans far, som døde for en uke siden. Han har tidligere blitt beskrevet som «den store arvtaker»

SENDER GAVER: Fredsaktivister sender en eske med sokker over grensen til Nord-Korea. At Kim Jong-il er død, har skapt håp om endring i det isolerte landet, men til nå er det lite som tyder på at regimet vil myke opp politikken.
SCANPIX