Onsdag morgen nekter tusenvis av demonstranter å spre seg til tross for at politiet bruker både tåregass og vannkanoner.

Allerede tirsdag kveld strømmet tusenvis av demonstranter tilbake til Taksim-plassen i Istanbul og ut på gatene i Ankara.

Dermed fortsetter demonstrasjonene i Tyrkia for sjette dag på rad.

Skatt

Natt til onsdag meldes det også om sammenstøt i den sørøstlige byen Hatay, på grensen mot Syria, der en 22 år gammel demonstrant mistet livet tidligere.

To politibetjenter og tre demonstranter ble skadd i sammenstøt i Hatay tidlig onsdag morgen, ifølge den private tv-kanalen NTV.

Tirsdag fikk demonstrantene en unnskyldning fra Erdogans regjering.

— Demokratier kan ikke eksistere uten opposisjon, fastslo visestatsminister Bülent Arinc på en pressekonferanse. Tidligere har Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan karakterisert demonstrantene som vandaler.

- Her er vandalene

«Her er vandalene. Hvor er Tayyip», lød det tidlig onsdag taktfast fra demonstrantene som var samlet på Taksim-plassen i Istanbul, Tyrkias største by.

Erdogan er i Algerie for andre dag på rad, på et fire dagers offisielt besøk i Nord-Afrika.

Protestbølgen har spredd seg til hele Tyrkia. Tirsdag kveld sluttet også flere fotballtilhengere seg som kom fra Besiktas-kamp, seg til demonstrantene på Taksim-plassen i Istanbul, som er blitt det symbolske hjertet for protestbølgen. som nå har spredd seg til byer i hele Tyrkia.

Situasjonen ble først tirsdag kveld meldt som langt fredeligere og mer gemyttlig enn de foregående kveldene. Demonstrantene spilte musikk, danset og sang.

Men rundt midnatt kom meldingene om tåregass og vannkanoner.

(©NTB)