Knivstikkingen skjedde ved 18-tiden lørdag kveld. Soldaten var uniformert, bevæpnet og på patrulje med to andre i La Defense-området da han ble angrepet bakfra.

Gjerningsmannen klarte å stikke av og forsvant inn i en travel handlegate før de to andre soldatene rakk å reagere.

Den 23 år gamle soldaten har mistet mye blod og får nå behandling ved et militærsykehus i nærheten.

— Skadene virker ganske alvorlige, men ikke livstruende, sier politisjef Pierre-Andre Peyvel.

Terrorbekjempelse

De tre soldatene var på patrulje som ledd i Frankrikes terrorbekjempelsesprogram Vigipirate. Bevæpnede soldater patruljerer ved en rekke turistattraksjoner, viktige transportknutepunkter og i forretningsstrøk rundt i om i den franske hovedstaden.

President François Hollande, som er på besøk i Etiopia, sier det foreløpig ikke er noe som tyder på at lørdagens knivstikking kan knyttes til drapet på en britisk soldat i London tidligere denne uken.

Onsdag ble 25 år gamle Lee Rigby drept av to menn væpnet med kniv og kjøttøks på gaten i Woolwich sørøst i London.

Uklart motiv

Hvem som sto bak angrepet i Paris eller hva som kan ha vært motivet, er fremdeles uvisst.

— Vi vet fremdeles ikke nøyaktig hva som skjedde under angrepet eller identiteten til angriperen, men vi undersøker alle alternativer, sa François Hollande til pressen i Addis Abeba.

Ifølge Le Parisien beskriver en politikilde den antatte gjerningsmannen som en mann i 30-årene, trolig av nordafrikansk opprinnelse. Politisjef Peyvel ville ikke umiddelbart kommentere opplysningene, skriver Reuters.