De to ble drept da en granat traff et provisorisk pressesenter opprettet av regimekritiske aktivister i Baba Amr-området, opplyser aktivisten Omar Shaker.

Ifølge Shaker ble tre andre utenlandske journalister såret i angrepet, men opplysningene er ikke bekreftet fra uavhengig hold.

Ifølge aktivistene var det den amerikanskfødte, britiske journalisten Marie Colvin og franske Remi Ochlik som ble drept i angrepet.

Colvin har i flere år vært krigskorrespondent for London-avisen The Sunday Times. Hun mistet et øye da hun dekket borgerkrigen på Sri Lanka.

Baba Amr-området har lenge vært tilholdssted for væpnede opprørere og har kommet under vedvarende angrep fra syriske regjeringsstyrker de siste ukene.

I januar ble den franske journalisten Gilles Jacquier drept i Homs, under et pressebesøk som ble organisert av syriske myndigheter.

Ifølge BBC var det trolig opprørere som sto bak angrepet som kostet Jacquier livet, mens regimekritiske aktivister anklager regjeringsstyrker for å ha stått bak.

Syriske regimekritikere anklaget onsdag også syriske regjeringsstyrker for å ha drept 27 unge menn i landsbyer nord i Syria.

Ifølge meldingene ble mennene drept i landsbyene Idita, Iblin og Balshon i Idlib-provinsen, nær grensa til Tyrkia.

Meldingene er ikke bekreftet fra annet hold.