Ved 13.15-tiden ble det meldt om at en kortesje med fire biler ankom Haga slott og rullet inn porten. Prinsessen var hjemme for første gang.

En drøy time tidligere, nøyaktig klokken 12.00, drønnet kanonene i Stockholm for å markere ankomsten til den nye tronarvingen. I alt ble det avfyrt 42 kanonsalutter på Stockholms slott. Normalt skytes det 21 skudd ved en kongelig fødsel, men ettersom jenta er tronarving, ble antallet fordoblet.

Statsminister Fredrik Reinfeldt var tydelig glad da han kommenterte fødselen overfor svenske journalister i London.

— Vi kan konstatere at kongedømmet Sverige nå står overfor en ny æra av dronninger, sa han.

Lykke

Det var en stolt og lykkelig prins Daniel som møtte pressen tidlig torsdag morgen.

— I morges klokken 4.26 ble det født en 51 centimeter lang og 3.280 gram tung og veldig søt prinsesse, fortalte han, før han tok en lang pause.

— Følelsene mine er litt sånn «all over the place». da jeg forlot rommet, lå prinsessen på sin mors bryst og de så ut til å ha det veldig koselig, sa en rørt far. Han takket de ansatte på Karolinska Universitetssjukhuset utenfor Stockholm for omsorgen de har vist. Han ba pressen respektere at familien har behov for ro og fred en stund framover.

— Som dere alle forstår, har vi et veldig stort behov for å være bare vår lille familie nå, sa han.

Glad onkel

Nybakt onkel prins Carl Philip og kjæresten Sofia Hellquist var blant de første som fikk nyheten om den nyfødte prinsessen.

— Vi er overlykkelige på deres vegne og ønsker Daniel og Victoria «stort grattis» og den lille datteren velkommen til verden. Jeg gleder meg veldig til å få treffe henne og lære henne å kjenne, sier prinsen til Aftonbladet.

Jenta er det første barnebarnet til kong Carl Gustaf og dronning Silvia. Hoffekspert Sten Hedman mener at hun med sikkerhet kommer til å få et gammelt kongelig navn.

— Selv om Victoria har en egen sterk vilje er det vanskelig å døpe barnet til hva som helst. Hun blir jo dronning en dag. Da kan det ikke være noe latterlig, sier Hedman til Svenska Dagbladet. Sofia eller Alicia er hans heteste tips.

Løpende orientert

Det svenske kronprinsparet kom til fødeavdelingen ved Karolinska kort tid før klokken 1 natt til tirsdag. Litt over klokken 6 opplyste det svenske hoffets informasjonssjef Bertil Ternert at Daniel hadde noe å fortelle til pressen.

— Han vil selv fortelle om det han har vært med på, sa Ternert.

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia var på Drottningholms slott da de fikk vite at datteren var innlagt og ble holdt løpende orientert gjennom natten.

Det samme ble Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt, som først ble informert om den forestående fødselen av riksmarskalk Svante Lindqvist.

Rask reise

Overlege Lennart Nordström ledet teamet som tok imot barnet og fortalte i morgentimene torsdag at alt gikk raskt og etter planen.

— Det har vært en ganske rask reise, forteller overlegen, som sier at mor og barn har det bra.

— Det er en strålende, lykkelig nybakt mor med sitt barn i armene, sa Nordström før paret forlot sykehuset.