Det har hersket store spekulasjoner om identiteten til kvinnen som har dukket opp ved Kim Jong-uns side ved enhver anledning de siste ukene.

Onsdag kunngjorde Nord-Koreas statlige TV-kanal at landets unge leder er gift, og at den utvalgte heter Ri Sol-ju.

De to giftet ifølge kanalen seg i en fornøyelsespark i Pyongyang, Nord-Koreas hovedstad.

— Nytt image

Ri ble først sett sammen med diktatoren under en konsert i Pyongyang 5. juli. Også tre dager senere ble hun observert sammen med sin utkårede, da de to besøkte mausoleet til sin bestefar og landets grunnlegger, Kim Il-sung.

Den kortklipte kvinnen beskrives som pent kledd og er trolig i slutten av tjueårene. Selv er Kim Jong-un antatt å være mellom 28 og 29 år gammel.

— Det er uvanlig for Nord-Korea at leder og kone viser seg offentlig sammen, sier Yang Moo-jin ved nordkoreanske studier på Universitetet i Seoul til AFP.

— Dette understreker regimets forsøk på å skape et nytt image for dets leder, sier han.

Stabilt

Kim Jong-un tok over som landets øverste leder etter at faren, Kim Jong-il, døde i desember i fjor. Forrige uke ble Kim også utnevnt til marskalk og tok dermed selv over som forsvarssjef etter at Ri Yong-ho ble «fritatt» fra alle sine oppgaver.

Den uavhengige organisasjonen International Crisis Groups (ICG) siste analyse viser at situasjonen i atommakten ser ut til å være stabil.

Regimet viser ingen interesse for å endre retning og lite antyder at Kim Jong-un har planer om å gjennomføre sårt nødvendige økonomiske reformer. Selv enkle reformer for å bedre ressursfordeling, effektivitet og produktivitet, vil kunne føre til at de gamle systemene og ideologien, som danner grunnlaget for Kims politiske legitimitet, begynner å vakle, ifølge International Crises Group.

- Ingen opposisjon

— Nord-Korea er stabilt under Kim Jong-un, og det er ingen tegn på motstand mot at makten er gått i arv. Barrierene mot forandringer er enorme, sier lederen for ICGs Asia-program, Paul Quinn-Judge.

Quinn-Judge påpeker imidlertid at systemet i Nord-Korea ikke kan vare for alltid, til tross for den nåværende stabiliteten.

— Å forsterke status quo kan føre til dets undergang, sier han.