Nord-Koreas evne til kjernefysisk avskrekking skal styrkes, heter det i en uttalelse fra det nordkoreanske utenriksdepartement som gjengis av nyhetsbyrået KCNA.

Regjeringen i landet gjør det også klart at den ikke vil delta i flere samtaler om kjernefysisk nedrustning med det første.

FNs sikkerhetsråd vedtok tirsdag en enstemmig fordømmelse av Nord-Koreas rakettoppskyting før jul. Samtidig ble det besluttet å stramme inn sanksjonene mot det nordkoreanske regimet.

Resolusjonen er et resultat av en avtale mellom USA og Kina, opplyser kilder i FN-diplomatiet som ikke ønsker å bli navngitt.

— Nord-Korea vil betale en stadig høyere pris hvis landet velger å konfrontere verdenssamfunnet, sa USAs FN-ambassadør Susan Rice i en kommentar etter avstemningen.

Resolusjonen er et nederlag for Nord-Korea fordi den har fått Kinas støtte, ifølge diplomatkildene. Kina er det nærmeste Nord-Korea har som kan kalles en alliert.

Sikkerhetsrådet har tidligere innført sanksjoner mot Nord-Korea på grunn av landets atomvåpenprogram både i 2006 og i 2009. Men sanksjonene har så langt ikke i vesentlig grad hindret Nord-Korea i å fortsette i strid med FN.