De fem risikerer dødsstraff om de blir funnet skyldig i tiltalen. En sjette tiltalt, som er 17 år og mindreårig, skal stilles for retten i en ungdomsdomstol. Enkelte har uttrykt bekymring for at de tiltalte kan bli angrepet, men politiet har lovet maksimal sikkerhet under rettsmøtet mandag.

23-åringen, som studerte fysioterapi, døde i romjulen, 13 dager etter at hun hadde blitt voldtatt og mishandlet av seks menn på en buss i New Delhi. Det brutale overgrepet har vakt voldsomme protester og høylytte krav om bedre beskyttelse av kvinner i India.

Vanligvis tar det flere måneder for påtalemyndigheten å få en slik sak klar for retten. Men myndighetene har lovet å sette fart på saksgangen, og denne gangen starter rettsprosessen en drøy uke etter at offeret døde.

Kort rettsmøte

Ifølge eksperter på det indiske rettsvesenet blir ikke mandagens rettsmøte noen langvarig affære.

— Retten vil spørre dem om de har advokater, og så vil de få hver sin advokat oppnevnt. De vil også få en kopi av tiltalen, sier Vishwender Verma, advokat ved høyesterett i delstaten Delhi.

Han legger til at rettsinstansen som de tiltalte nå blir fremstilt for, ikke kan avgjøre voldtektssaker, og at saken derfor vil bli overført til en høyere rettsinstans.

Aktoratet har tidligere sagt at det finnes DNA-bevis som knytter de tiltalte til offeret.

— Blodet som er funnet på de tiltaltes klær, sammenfaller med offerets blod, sier Rajiv Mohan, som er en del av aktoratet.

Han legger til at politiet også har funnet gjenstander som ble stjålet fra offeret og kjæresten hennes.

Krever dødsstraff

I et intervju med den britiske avisen The Sunday People, søndagsutgaven til Daily Mirror, sa faren til 23-åringen at han ønsket at verden skal få vite navnet hennes.

— Datteren min har ikke gjort noe galt. Hun døde mens hun prøvde å forsvare seg, sa faren til avisen, som brakte både navn og bilde av offeret.

Til Hindustan Times sier imidlertid faren at han ikke ga avisen lov til å publisere navn og bilde.

— Jeg sa bare at jeg ikke vil ha noe imot om myndighetene bruker min datters navn på en ny og strengere lov mot overgrep mot kvinner, påpeker faren.

I intervjuet med The Sunday People er han klar på hva slags straff han mener er passende.

— Alle seks bør dømmes til døden. Dette er udyr, og samfunnet bør statuere et eksempel for å forhindre at dette skjer igjen, sa faren.