— Jeg tok opp bruken av droner under møtet, og jeg understreket at den må stanse, sa Sharif til journalister etter et møte med president Barack Obama i Washington onsdag.

Washington Post skriver imidlertid torsdag at selv om pakistanske myndigheter i offentlighet har fordømt amerikanernes bruk av droner, så har de i hemmelighet støttet bruken og har jevnlig blitt brifet om mål og drepte.

Avisen siterer i artikkelen hemmelige CIA-dokumenter og pakistanske diplomatiske notater.

Delt med Pakistan

Dokumentene beskriver flere titalls droneangrep i Pakistan, samt kart og før- og etter-bilder av mål i en periode på fire år fra sent 2007 til sent 2011, da angrepene ble kraftig trappet opp.

CIA-dokumentene er merket på en måte som indikerer at de er ment å bli delt med den pakistanske regjeringen, skrive Washington Post.

Forholdet mellom USA og Pakistan har vært spent den siste tiden, men er nå på bedringens vei. USA har i det stille gjenopprettet milliardbistanden til landet, penger som for det meste går til forsvaret. Forbindelsene mellom de to landene sank til et bunnivå etter den amerikanske aksjonen der Osama bin Laden ble drept, og som følge av et droneangrep der 24 pakistanske soldater ble drept.

Krigsforbrytelser

Amnesty la denne uken fram en rapport der de beskylder USA for ulovlige drap på mange sivile i Pakistan. Enkelte av angrepene kan være krigsforbrytelser, ifølge organisasjonen, som mener USA må holdes ansvarlig for drapene på sivile.

— President Obama har ikke bare trappet opp dronekrigen men også gjort den mer dødelig for sivilbefolkningen.USA prøver fortsatt å gjemme mulige forbrytelser mot internasjonal rett bak en mur av hemmelighold. Det er meget sannsynlig at i hvert fall noen av droneangrepene mot mål i Pakistan har vært krigsforbrytelser, sier talsmann for Amnesty, Gerald Kador Folkvord.