Foreldrene til trillingene, Jane og Martin Weekes har bodd fem år i Qatar, der hun arbeider i salgsavdelingen til Qatar Airways.

Minst 19 mennesker, blant dem 13 barn, omkom i brannen som feide gjennom det eksklusive kjøpesenteret Villaggio Mall, som er populært blant utlendinger og turister. Ingen av de døde var fra Qatar. 17 mennesker ble skadd i brannen.

Foruten trillingene fra New Zealand var de døde barna fra Spania, Japan, Frankrike, Filippinene, Benin og flere andre land. En spansk diplomat opplyste at fire av barna var spanske.

Det er ikke klart hva som var årsaken til brannen, som brøt ut i lekeavdelingen i kjøpesenteret, som har kanalene i Venezia som gjennomgående tema.

Brannen utviklet seg raskt, det var stor røykutvikling og barna ble sperret inne i lekeavdelingen uten at brannmannskapene klarte å komme til i tide. De måtte bryte seg gjennom taket etter at trappa til avdelingen i første etasje falt sammen.

Vitner forteller at det ikke virket som det var brannalarmer eller overrislingsanlegg som fungerte i kjøpesenteret.

Det bor flere utlendinger enn lokale statsborgere i den oljerike staten Qatar i Persiabukta som har en av de høyeste levestandardene i verden.