— Jeg tror han er oppriktig og taler fra hjertet. Det er noe han tror på. Hvis jeg var amerikansk, ville jeg stemt på ham, sa Mariela Castro under et besøk i San Francisco idet hun ga Obama en støtte han kanskje ikke trenger.

Castro, som også er Fidel Castros niese, kritiserer imidlertid USA for ikke å heve blokaden av Cuba som har vart nesten siden revolusjonen for over 50 år siden.

Hun beskylder «små kriminelle grupper» for å hindre et bedre forhold mellom USA og Cuba, og ber amerikanerne presse regjeringen til å heve sanksjonene.

Til tross for republikansk kritikk fikk Mariela Castro visum for å delta på en konferanse for Latin-Amerika-forskere i San Francisco.

På Cuba står den 50 år gamle sexologen som leder det nasjonale senteret for seksualundervisning, i spissen for kampen for homofiles rettigheter.

Takket være henne er det innført mange seksualpolitiske reformer på Cuba, der homofile ble grovt diskriminert i de første tiårene av Castro-brødrenes revolusjon.

Hennes besøk i USA er blitt sterkt kritisert av blant andre presidentkandidaten Mitt Romney, som mener det ikke passer seg å gi visum til datteren til en diktator.

STØTTER OBAMA: Mariela Castro Espin, datteren til Cubas president Raul Castro, svarer på spørsmål på et senter for homofile og lesbiske i San Francisco.
Beck Diefenbach / Reuters / NTB scanpix