Angriperen kjørte en lastebil full av sprengstoff inn i en skolegård i byen Tel Afar og sprengte kjøretøyet og seg selv i luften. En lokal tjenestemann opplyser at fem politimenn og ti barn er blant de drepte. I tillegg skal 44 personer ha blitt såret. Eksplosjonen fikk skolens tak til å rase sammen.

Angrepet skjedde få minutter etter at en politistasjon i byen ble utsatt for et lignende angrep. Der skal kun selvmordsbomberen ha blitt drept.

Byens ordfører, Abdul Al Abbas, sier til nyhetsbyrået Reuters at flere titalls personer ble rammet av de to kraftig eksplosjonene.

Turkmenere

Ifølge en ikke navngitt tjenestemann tyder alt på at al-Qaida står bak.

Tel Afar ligger rundt 70 kilometer nord for Mosul, der ytterliggående sunnimuslimer og andre opprørere har vært svært aktive i en rekke år. Lørdag ble to irakiske fjernsynsjournalister drept i byen, som er Iraks nest største.

Flertallet av innbyggerne i Tel Afar er sjiamuslimer fra landets turkmenske minoritet. Folkegruppen har de siste årene blitt utsatt for en rekke drap og kidnappinger.

Drepte pilegrimer

Lørdag ble minst 60 personer drept i to selvmordsangrep som rammet sjiamuslimske pilegrimer i og ved Bagdad. Søndag kom det melding om at ytterligere fem sjiamuslimer var drept og 17 såret i et nytt selvmordsangrep nord i Bagdad.

I alt er over 150 personer drept i Irak på mindre enn en uke.