Det amerikanske jordskjelvsenteret USGS opplyser at etterskjelvet hadde en styrke på 6,7. Det er også et veldig kraftig skjelv, men likevel svakere enn skjelvet lørdag, som hadde en styrke på 7,9. Etterskjelvet kom søndag ettermiddag lokal tid.

Les også: Dødstallet i Nepal har passert 2.200

Bygninger svaiet

Fjellklatrere som befinner seg i området, forteller om kraftige rystelser. En indisk fjellklatrer sier på telefon til Reuters at skjelvet merktes godt, og at det utløste nye snøskred.

En rumensk fjellklatrer som befinner seg i Base Camp, skriver på Twitter at tre nye skred ble utløst.

Etterskjelvet kunne også merkes i Indias hovedstad New Delhi, der flere bygninger svaiet.

Norske klatrere fløyet ned

En gruppe norske fjellklatrere er fløyet ned fra Camp 2 til Base Camp på Mount Everest. De skal nå ta seg videre ned til byen Lukla til fots.

Den norske reisearrangøren Hvitserk hadde fem norske fjellklatrere i Camp 2 på 6.400 meters høyde sammen med den norske guiden Inge Meløy da et voldsomt jordskjelv rammet Nepal lørdag. Det var også en rekke andre utenlandske fjellklatrere og lokale guider, såkalte sherpaer, i leiren.

De fem fjellklatrerne er nå fløyet ned til Base Camp, opplyser daglig leder Trygve Sunde Kolderup i Hvitserk søndag formiddag. Hvitserks leir i Base Camp er delvis ødelagt i snøskredene.

I redningsoperasjonen er også en kritisk syk klatrer fra en annen internasjonal gruppe fløyet ned fra Camp 2. Skadde i Base Camp er samtidig blitt fløyet til bedre medisinske fasiliteter lenger ned.

Den norske gruppen vil søndag eller mandag begynne å gå fra Base Camp til flyplassen i Lukla til fots. Det er en tur som vanligvis tar tre til fire dager.