Nemtsov skulle søndag overvære en demonstrasjon opposisjonen skulle holde. I stedet vil hans støttespillere nå gå i tog til minne for ham.

Den 55 år gamle tidligere visestatsministeren ble skutt i ryggen flere ganger sent fredag kveld da han krysset Bolsjoj Moskvoretskij-broen rett utenfor Kreml i Moskva.

Broen er nå full av blomster, bilder og lys.

Myndighetene i Moskva har godkjent at opp til 50.000 kan delta i marsjen.

Fryktet for sitt liv

Nemtsovs allierte mener han ble drept på grunn av hans kritikk mot den russiske regjeringen. Selv sa opposisjonspolitikeren i et intervju for få uker siden at han fryktet for livet sitt på grunn av sin motstand mot president Vladimir Putin.

— Dette landet har ingen fremtid hvis politiske syn blir straffet på denne måten, sier opposisjonsleder Sergej Mitrohkin.

DREPT: Boris Nemtsov.
SCANPIX

Nemtsov sa i et intervju med det russiske ukemagasinet Sobesednik i begynnelsen av februar at han fryktet litt for livet sitt på grunn av sin motstand mot president Vladimir Putin.

— Men samtidig er jeg ikke redd ham. Dersom jeg hadde vært redd, hadde jeg ikke ledet et opposisjonsparti eller gjort det jeg gjør nå, sa han.

Putin har lovet å finne og straffe gjerningsmennene.

- Hadde Ukraina-bevis

Russiske etterforskere sier de undersøker flere muligheter for et drapsmotiv, inkludert muligheten for at Nemtsov, som var jøde, ble drept av radikale islamister, eller at opposisjonen drepte ham for å sverte presidenten.

Den ukrainske presidenten Petro Porosjenko sa lørdag at Nemtsov ble drept fordi han planla å legge frem bevis for Russlands innblanding i konflikten i Ukraina.

— Han sa han ville legge frem overbevisende beviser for at russiske styrker er i Ukraina. Noen var veldig redd for dette og de drepte ham, sa Porosjenko til ukrainsk TV lørdag.