Alle de 162 menneskene som var om bord, fryktes omkommet etter at Airbus A320-maskinen styrtet i Javasjøen utenfor Borneo.

Det indonesiske transportdepartementet opplyser nå at AirAisa ikke hadde tillatelse til å trafikkere strekningen Surabaya-Singapore på søndager, og at lavprisselskapet heller ikke har søkt om å få gjøre det.

– Selskapet har kun tillatelse til å fly strekningen på mandager, tirsdager, torsdager og lørdager, opplyser en talsmann for transportdepartementet til avisen Wall Street Journal.

Indonesiske luftartsmyndigheter har nå gitt AirAsia et midlertidig forbud mot å fly denne ruten.

Nye vrakdeler funnet

Lørdag fant letemannskaper to store vrakdeler i Javasjøen der flyet antas å ha styrtet. Vrakdelene ble funnet på rundt 30 meters dyp i samme område der det de siste dagene også er hentet opp 30 omkomne.

– Jeg kan forsikre dere om at disse to store gjenstandene tilhører AirAsia-flyet vi har lett etter, sier lederen for Indonesias redningstjeneste, Bambang Soelistyo.

Den største vrakdelen er om lag fem ganger ti meter stor, mens den andre delen er om lag sju ganger halvannen meter.

Dykkere skal nå gå ned til flyvraket i håp om å finne flere omkomne, samt flyets ferdsskriver og taleregistrator, de såkalte svarte boksene, som kan gi svar på hvorfor det styrtet.

– Hovedfokuset i dag er å finne og hente opp ofre, sier Bambang Soelistyo.

Sterke strømmer

Å finne de svarte boksene er avgjørende for å kunne finne ut hvorfor flyet styrtet. Fredag ble halen på det styrtede flyet funnet på havbunnen i det samme området, og flere mindre vrakrester er også observert.

Sterke havstrømmer har gjort det vanskelig å få manøvrert undervannsfartøyet som benyttes for å ta bilder av gjenstandene på havbunnen.

Nærmere 30 båter og et 20-tall fly og helikoptre deltar i redningsarbeidet, som de første dagene ble hindret av dårlig vær i området.

De siste dagene har imidlertid værforholdene bedret seg noe.