Trump: – Alt står på spill

President Donald Trump holdt mandag valgmøte i Ohio før han fortsatte til Indiana og Missouri i sitt siste forsøk på å sanke republikanske stemmer før valget.

FAR OG DATTER: President Donald Trump tar imot sin datter Ivanka Trump under et valgkampmøte i Cleveland mandag. Foto: Carolyn Kaster, AP / NTB scanpix

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

– Alt står på spill, erklærte Trump idet han innledet sluttspurten før tirsdagens mellomvalg.

Første stopp var i Cleveland i Ohio, der han slo et slag for den republikanske guvernørkandidaten Mike DeWine. Samtidig rakket han ned på demokraten Richard Cordray, DeWines motkandidat, og erklærte at han er «et dårlig menneske» som har «såret masse mennesker».

Trump mener også at pressen kommer til å fremstille mellomvalget som en folkeavstemning for eller imot ham selv som president. Han har også advart om at hvis Demokratene får kontroll over Kongressen, så vil de forsøke å oppheve alt han har forsøkt å få til siden han ble president for snart to år siden.

DUKKET OPP: Tidligere president Barack Obama kom på overraskelsesbesøk til frivillige valgkampmedarbeidere i Fairfax i Virginia mandag. Foto: Jacquelyn Martin, AP / NTB scanpix

– Jevnt oppgjør

Amerikanske velgere skal blant annet velge nye medlemmer til Representantens hus og Senatet, Kongressens to kamre. Hele Representantenes hus er på valg, mens i Senatet gjelder valget kun en tredel av plassene.

Det er på forhånd spådd at Demokratene kommer til å få flertall i Representantenes hus, samtidig som Republikanerne beholder flertallet i Senatet.

Ifølge The New York Times er imidlertid kampen mellom Demokratene og Republikanerne i mange distrikter så jevn at det skal svært lite til for å vippe resultatet i den ene eller andre retningen. Selv en beskjeden endring blant usikre velgere eller et noe uventet fremmøte kan gjøre store utslag, skriver avisen mandag.

Obama med smultringer

Også tidligere president Barack Obama har de siste dagene drevet en intens sluttspurt for å sanke støtte til Demokratenes kandidater. Han har vært innom både Florida, Georgia, Indiana og Illinois, og mandag dukket han overraskende opp på et valgkampkontor i Fairfax i Virginia.

Her delte han ut smultringer til de frivillige sammen med Virginias senator Tim Kaine.

Ifølge Obama er det ikke bare helsevesenet og amerikanernes arbeidsliv som står på spill. Det er også USAs karakter.

– Valget handler om hvem vi er, sa Obama.

Publisert
  1. Amerikansk politikk
  2. Cleveland
  3. Donald Trump
  4. Barack Obama

Les mer om dette temaet

  1. Trumps USA: Lite er så hjerteskjærende som countrymusikk. Ekteparet Hawks havnet på gaten i countryens hjemby.

  2. Trumps USA: Statuen som setter sinnene i kok

  3. Trumps USA: Byen var helt avhengig av en dødsdømt industri. Pittsburgh måtte tenke helt nytt.

  4. For velgerne i Florida handler mellomvalget først og fremst om Trump

BT anbefaler

– Vi kan ikke gå fra kamp til kamp og si at vi leverte en hederlig innsats

Det butter voldsomt imot for Brann om dagen. 1–10 i målforskjell og null poeng er fasit etter sesongens tre første…

LES SAKEN