Selskapet, som siden er kjøpt opp av SAAB-konsernet og omdøpt til SAAB Microwave, er et av mange som nå er involvert i en omfattende korrupsjonsskandale som er under opprulling i Hellas, melder Sveriges Radio.

En tidligere toppsjef i det greske forsvarsdepartementet har innrømmet at han gjennom ti år mottok store bestikkelser i forbindelse med kontrakter som ble inngått med utenlandske leverandører av forsvarsmateriell.

Utenlandske kontoer

Antonis Kantas har erkjent at det dreier seg om minst 100 millioner kroner, som han har gjemt unna i utenlandske banker.

Under avhør har han blant annet fortalt at han mottok 240.000 euro, rundt 2 millioner kroner i bestikkelse fra svenske Ericsson Microwave, i forbindelse med inngåelse av en kontrakt om kjøp av radarsystemet ARTHUR.

Pengene ble formidlet av en kjent våpenhandler som fungerte som Ericssons agent i Hellas.

SAAB Microwave bekrefter på sin hjemmeside at Hellas er et av landene dette radarsystemet er solgt til.

Store kontrakter

Bestikkelsen fra det svenske selskapet er bare en dråpe i havet av millionbestikkelsene Kantas innrømmer å ha mottatt.

Våpenkontraktene han mottok bestikkelser for dreide seg om alt fra russiske raketter til amerikanske kampfly og tyske ubåter og stridsvogner.

Kantas skal ha lagt alle kort på bordet i saken, og han har oppgitt de hemmelige bankkontoene der han har gjemt unna pengene han mottok i bestikkelser.

SAAB ønsker overfor Sveriges Radio ikke å kommentere avsløringen, men viser til at bestikkelsen til Kantas ble betalt før de overtok Ericsson Microwave.

Forsvarsminister dømt

Hellas' tidligere forsvarsminister Akis Tsochatzopoulos ble i oktober i fjor dømt til 20 års fengsel for omfattende korrupsjon i forbindelse med inngåelse av forsvarskontrakter.

Tsochatzopoulos er en av grunnleggerne av sosialistpartiet PASOK og var gresk forsvarsminister fra 1996 til 2001.

Blant mange grekere blir han sett på som selve symbolet på den massive korrupsjonen landets ledelse har gjort seg skyldig i opp gjennom årene.

Ifølge dommen mottok Tsochatzopoulos 50 millioner kroner i bestikkelser i forbindelse med kjøp av ubåter, luftvernraketter og pansrede kjøretøy fra Russland mens han var statsråd.