Lidals familie bekrefter overfor NRK at de hadde kontakt med 28-åringen sist torsdag. De ønsker ikke å gå ut med innholdet i samtalene, men etter det NRK erfarer har Lidal det etter forholdene greit.

Lidal, som opprinnelig kommer fra Bømlo, har oppholdt seg i Jemen på studentvisum og ble arrestert da han fotograferte Saudi-Arabias bombing av Jemen den 29. mars i år. Det er ikke kjent hvor 28-åringen blir holdt.

Ingenting nytt fra UD

Utenriksdepartementet har tidligere sagt at de følger opp saken gjennom ambassaden i Riyadh i Saudi-Arabia, og at de er i kontakt med både myndighetene i Jemen og de pårørende.

— Vi jobber fortsatt med saken, men har ingen nye opplysninger, sier pressevakt Kristin Enstad i UD til NTB lørdag.

Sana er kontrollert av houti-opprørere, som har tatt over hovedstaden. Det er likevel ikke bekreftet om det er styrker tilhørende statsapparatet eller om det opprørsstyrker som har Lidal i sin forvaring.

Skulle jobbe for NRK

Ifølge VG ble Lidal pågrepet bare noen timer etter at NRK hadde spurt om han kunne rapportere fra krigføringen i Jemen. Dette skal han ha sagt seg villig til.

I en Facebook-melding skal han ifølge VG ha spurt venner og kolleger om tips for hvordan han kunne holde seg trygg i den krigsrammede byen. «Jeg har absolutt ingen forståelse/erfaring med noe som helst som har noe med krig å gjøre», skal han ha skrevet.

Lidal leverte i desember også en reportasje til Bergens Tidende, om livet til asylbarnet Shaimaa og hennes familie, som var blitt returnert til Jemens hovedstad.