Trump blir Republikanernes presidentkandidat

Donald Trump har sikret nok forpliktede landsmøtedelegater til å bli utpekt som Det republikanske partiets presidentkandidat.

SEIRET: Donald Trump sikret tirsdag seieren i den republikanske nominasjonskampen. Foto: Mike Segar / Reuters / NTB scanpix

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Det er klart etter den foreløpige opptellingen av stemmene i nominasjonsvalget i New Jersey. Trump ligger an til en klar seier i delstaten, og han har allerede sikret seg minst 95 forpliktede delegater, ifølge nyhetsbyrået APs tall.

Dermed har den kontroversielle eiendomsmogulen sikret seg støtte fra de 1.237 delegatene han trenger for å bli valgt som presidentkandidat ved Republikanernes landsmøte i juli.

Les også:

Les også

Historisk Clinton klar for duell mot Trump

— Vi har fått flere stemmer i nominasjonsvalgene enn noen andre kandidater i Det republikanske partiets historie, fastslo Trump da han inntok talerstolen under sin valgvake i Briarcliff Manor i New York – omtrent en time før det var endelig fastslått at han har sikret nominasjonen.

Seier på seier

Trump plukket som ventet flere seire i tirsdagens nominasjonsvalg. New Jersey, South Dakota og New Mexico kom som perler på en snor, og også i Montana lå han an til seier ved 4.15-tiden natt til onsdag norsk tid.

Mener Clinton må i fengsel:

Les også

Ordkrigen blir tøffere mellom Trump og Clinton

I USAs mest folkerike delstat, California, stenger stemmelokalene først klokken 5 norsk tid.

— Jeg vil takke menneskene i Montana, South Dakota, New Mexico, California og New Jersey. Sammen har vi oppnådd det ingen trodde vi kunne få til, sa Trump til sine tilhengere.

Nytt kapittel

Mangemilliardæren har i realiteten ikke hatt noen utfordrere om presidentkandidaturet i Det republikanske partiet på lang tid. Ted Cruz og John Kasich, som velgerne i de ulike delstatene fortsatt kan stemme på, var de siste som trakk seg i mai.

Londons borgermester:

Les også

- Trump vet ingenting om islam

Under talen kritiserte han Hillary Clinton, som etter all sannsynlighet blir hans utfordrer i presidentvalget i høst, og den sittende presidenten Barack Obama. Samtidig tok han til orde for å samle Det republikanske partiet i forkant av landsmøtet og valgkampen som venter.

— Nå lukker vi ett kapittel i historien og åpner et nytt. Vi skal få til endring – ikke Obama-endring, men ordentlig endring. Jeg skal gjøre dere stolte av vårt parti og vår bevegelse, sa Trump.

Kommentar:

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Slik blir slaget mellom Trump og Clinton

  2. - Jeg liker ikke Trumps måte å underholde på

  3. Usikker på hva som er Hillary Clintons svake sider? Slapp av, det kommer Donald Trump til å fortelle deg.

  4. Presset mot Sanders øker

  5. Ultrakonservative brødre flykter fra Trump til Clinton

  6. Trump et skritt nærmere president

  7. En handelsreisende i Europa

BT anbefaler

Mathilde vant Idol Jr. og ville satse på musikk. Så fikk hun diagnosen som endret livet.

I nesten tre måneder var Mathilde innlagt på psykiatrisk avdeling for barn og unge på Haukeland.

LES SAKEN