Trump blir Republikanernes presidentkandidat

Donald Trump har sikret nok forpliktede landsmøtedelegater til å bli utpekt som Det republikanske partiets presidentkandidat.

Publisert Publisert

SEIRET: Donald Trump sikret tirsdag seieren i den republikanske nominasjonskampen. Foto: Mike Segar / Reuters / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Det er klart etter den foreløpige opptellingen av stemmene i nominasjonsvalget i New Jersey. Trump ligger an til en klar seier i delstaten, og han har allerede sikret seg minst 95 forpliktede delegater, ifølge nyhetsbyrået APs tall.

Dermed har den kontroversielle eiendomsmogulen sikret seg støtte fra de 1.237 delegatene han trenger for å bli valgt som presidentkandidat ved Republikanernes landsmøte i juli.

Les også:

Les også

Historisk Clinton klar for duell mot Trump

— Vi har fått flere stemmer i nominasjonsvalgene enn noen andre kandidater i Det republikanske partiets historie, fastslo Trump da han inntok talerstolen under sin valgvake i Briarcliff Manor i New York – omtrent en time før det var endelig fastslått at han har sikret nominasjonen.

Seier på seier

Trump plukket som ventet flere seire i tirsdagens nominasjonsvalg. New Jersey, South Dakota og New Mexico kom som perler på en snor, og også i Montana lå han an til seier ved 4.15-tiden natt til onsdag norsk tid.

Mener Clinton må i fengsel:

Les også

Ordkrigen blir tøffere mellom Trump og Clinton

I USAs mest folkerike delstat, California, stenger stemmelokalene først klokken 5 norsk tid.

— Jeg vil takke menneskene i Montana, South Dakota, New Mexico, California og New Jersey. Sammen har vi oppnådd det ingen trodde vi kunne få til, sa Trump til sine tilhengere.

Nytt kapittel

Mangemilliardæren har i realiteten ikke hatt noen utfordrere om presidentkandidaturet i Det republikanske partiet på lang tid. Ted Cruz og John Kasich, som velgerne i de ulike delstatene fortsatt kan stemme på, var de siste som trakk seg i mai.

Londons borgermester:

Les også

- Trump vet ingenting om islam

Under talen kritiserte han Hillary Clinton, som etter all sannsynlighet blir hans utfordrer i presidentvalget i høst, og den sittende presidenten Barack Obama. Samtidig tok han til orde for å samle Det republikanske partiet i forkant av landsmøtet og valgkampen som venter.

— Nå lukker vi ett kapittel i historien og åpner et nytt. Vi skal få til endring – ikke Obama-endring, men ordentlig endring. Jeg skal gjøre dere stolte av vårt parti og vår bevegelse, sa Trump.

Kommentar:

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Slik blir slaget mellom Trump og Clinton

  2. - Jeg liker ikke Trumps måte å underholde på

  3. Usikker på hva som er Hillary Clintons svake sider? Slapp av, det kommer Donald Trump til å fortelle deg.

  4. Presset mot Sanders øker

  5. Ultrakonservative brødre flykter fra Trump til Clinton

  6. Trump et skritt nærmere president

  7. En handelsreisende i Europa

BT anbefaler

Etter ni år helt uten venner, tok Steinar grep. Hans metode for å få nye kamerater er blitt kopiert av mange.

Steinar Halleland (52) har endelig den trygge vennegjengen han drømte om. Emina og Younes håper å finne det samme.