Republikanere ber Trump utlevere eventuelle Comey-opptak

To republikanske senatorer ber president Donald Trump utlevere eventuelle lydopptak av sine møter med den sparkede FBI-sjefen James Comey.

Publisert Publisert

HØRING: Senatorene Lindsey Graham (til v.) og Sheldon Whitehouse (t.h.) under høringen i justiskomiteen forrige uke. Høringen har navnet: «Russisk innblanding i valget i USA 2016". Foto: Carolyn Kaster, NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Du kan ikke være grei når det gjelder lydopptak. Hvis det finnes noen lydbånd av denne samtalen, må de utleveres, sier den republikanske senatoren Lindsey Graham til NBC, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Han mener også at Comey er nødt til å stille i en høring i Senatets justiskomité for å «rense luften». Comey har etter at han fikk sparken av Trump, varslet at han ikke vil stille

Graham er medlem i Senatets justiskomité, som er blant komiteene med ansvar for å granske en eventuell forbindelse mellom Russland og Trumps valgkampteam før høstens presidentvalg.

Også den republikanske senatoren Mike Lee sier at Det hvite hus er nødt til å levere fra seg opptakene av samtalene mellom Trump og Comey – hvis de finnes. Uttalelsen ble gitt til Fox News i et intervju søndag.

Kravet blir reist etter at Trump antydet på Twitter at han sitter på lydopptak av samtalene han hadde med Comey mens sistnevnte var FBI-sjef.

– James Comey bør helst håpe på at det ikke finnes noen «lydopptak» av våre samtaler før han begynner å lekke til pressen, heter det i Twitter-meldingen fredag.

Graham kaller meldingen for upassende, og han ber også Trump holde seg unna og la Russlands-granskningen gå sin gang.

Han sier han er «1000 prosent» sikker på at Russland forsøkte å blande seg inn i valgkampen, men han mener at det ikke finnes bevis for at det påvirket valgresultatet. Han mener uansett at russiske myndigheter bør «straffes».

Publisert