Det hvite hus ber Kongressen om 6 milliarder dollar i krisehjelp

Det hvite hus vurderer å be Kongressen godta 6 milliarder dollar i krisehjelp til de rammede etter ekstremværet Harvey, melder flere medier.

Publisert Publisert

Bilder fra Houston (topp) i 2017 og New Orleans i 2005. President Donald Trump vil be Kongressen frigi seks milliarder dollar som første del av en større føderal hjelpepakke til de flomrammede områdene. Foto: David Phillip/NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Rundt regnet 100.000 hjem er blitt skadd etter at Harvey feide inn over Texas for en uke siden. Redningsoperasjoner pågår fortsatt flere steder i kystregionen.

The Washington Post skriver at president Donald Trump allerede fredag eller tidlig neste uke vil be Kongressen frigi pengene. Selv om summen synes stor, utgjør den bare første del av det som ventelig blir en mye større føderal hjelpepakke.

Kan trenge 125 milliarder doller

Texas-guvernør Greg Abott har antydet at delstaten kan komme til å trenge 125 milliarder doller for å bygge opp det som er ødelagt.

Redningsmannskap har startet arbeidet med å undersøke titusenvis av boliger i Houston. Ekstremværet har gjort materielle skader på mer enn 87.000 hjem og ødelagt nesten 7.000 i staten Texas. Samtidig beveger restene av ekstremværet seg dypere innover i landet og kan føre til flom så langt nord som Kentucky.

Tallet på omkomne nærmer seg 40, ifølge flere lokale medier. Men tallet er usikkert siden det er vanskelig å få noen pålitelig oversikt med så mange operasjoner på gang rundt i regionen.

FLOM: Etter hvert som flomvannet trekker seg tilbake og nedbøren gir seg, blir ødeleggelsene etter uværet Harvey synlige. Her er militære kjøretøy på vei mot Vidor i Texas. Foto: Giuseppe Barranco / TT / NTB scanpix

325.000 har bedt om hjelp

I Houston-området er det anslått at 136.000 bygg, eller 10 prosent av alle bygg i regionen, ble oversvømmet.

Rundt 325.000 mennesker har allerede søkt om økonomisk bistand. Hittil er det utbetalt mer enn 57 millioner dollar.

Til tross for at torsdag brakte opphold og sol, er byen Houston lammet av vannmassene. Også andre deler av Texas er nærmest utilgjengelige.

Nye evakueringer er beordret i området rundt et flomrammet kjemisk anlegg, der det var flere mindre eksplosjoner torsdag. Lagre av ustabile kjemikalier utgjør en trussel så lenge strømutkoblingen har gjort kjøling vanskelig.

Publisert