Skytter overga seg etter sju timer langt drama i Philadelphia

Etter en skuddveksling hvor seks politifolk ble skutt, overga en mistenkt gjerningsmann seg til politiet i Philadelphia etter over sju timer torsdag morgen.

Politiet tar oppstilling utenfor bygget der gjerningspersonen forskanset seg. Foto: Matt Rourke / AP / NTB scanpix

Politiet rykket ut i stort monn onsdag etter meldingen om at flere politifolk var skutt. Foto: Matt Rourke / AP / NTB scanpix

  • NTB-AP
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Etter å ha forskanset seg i en bolig, overga den mistenkte skytteren seg ved midnatt, lokal tid, opplyser talsmann Eric Gripp for politiet på Twitter.

I alt seks politifolk var da blitt sendt til sykehus med skuddskader. Ingen av dem ble påført livstruende skader, og sent samme kveld var alle utskrevet fra sykehus etter behandling.

Politiet ble først kalt til stedet på grunn av narkotikaaktivitet, opplyser en kilde i politiet til CBS Philly. Da de ankom adressen, ble politimennene skutt mot av en gjerningsmann som forskanset seg inne i bygningen. I sekstiden onsdag kveld, lokal tid, ble én person pågrepet, og politiet gikk da inn i huset for å se etter flere mulige gjerningsmenn. Der befant det seg enda en bevæpnet person.

Flyktet ut

I tillegg til de seks som da ble skutt, måtte flere polititjenestemenn flykte ut gjennom vinduer og dører fordi de ble beskutt, en av dem opplevde at et skudd sneiet rett forbi hodet hans, sier Richard Ross i Philadelphia-politiet, ifølge CNN.

To politimenn hadde til slutt blitt reddet ut etter først å ha vært fanget i husets andre etasje etter å ha gått inn. Den mistenkte skytteren oppholdt seg i første etasje, opplyser Ross til avisen Philadelphia Inquirer. Parallelt med at det ble arbeidet med å holde mennesker unna området, ble det gjort forsøk på å forhandle med skytteren.

Fire kvinner ble også blitt reddet ut av bygningen av innsatsstyrkene fra politiet.

Tok telefonen

Richard Ross fortalte at politiet gjorde flere forsøk på å kontakte mannen inne i huset, og at han hadde tatt telefonen, men at han ikke hadde sagt noe da politiet ringte. Til slutt fikk politiet kontakt med mannen.

– Vi vet ikke om han er skadd, Da jeg snakket med ham virket det ikke som om han var skadd, men jeg er ikke sikker sa Ross, ifølge CNN.

Philadelphia-borgermester Jim Kenney sier han har snakket med alle de seks sårede og opplyser at alle er ved godt mot. Mens aksjonen pågikk, var Kenney svært kritisk og tok til orde for økt kontroll med skytevåpen i USA. Han gikk ut mot National Rifle Association som går mot alle innskrenkninger i amerikaneres rett til å bære våpen.

– Våre polititjenestemenn fortjener å bli beskyttet, og vi kan ikke tåle å bli skutt på i timevis av en med et ubegrenset lager av våpen og kuler, sa Kenney ifølge CNN.

Publisert
BT anbefaler

Se bildene fra 17. mai-feiringen i Bergen

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Slik så det ut i Nygårdsparken i morges

  2. Koronamedisin fra Bergen effektiv mot alvorlig sykdom

  3. – Kommunen er på ville veier i Eidsvåg

  4. Flere ulykker med sparkesykkel

  5. «De unge er ikke Branns problem. Det er de erfarne som svikter.»

  6. Her blir festdagen avsluttet