Politi forsøker å storme universitet i Hongkong

Politiet i Hongkong forsøker å storme universitetet i byen der hundrevis av demonstranter har barrikadert seg, melder flere medier.

Publisert Publisert

BARRIKADE: Opprørspolitiet beveger seg mot universitetet Hong Kong Polytechnic University i morgentimene mandag, lokal tid. Flere hundre demonstranter har barrikadert seg inne på universitetsområdet. Foto: Foto: AP / NTB scanpix

  • NTB

Store politistyrker omringet søndag Hong Kong Polytechnic University og seint søndag kveld norsk tid meldte Sky News at politiet forsøkte å komme seg inn på området.

BBC skriver at politiet prøvde å storme bygningen ved 5.30-tiden lokal tid mandag morgen.

Demonstrantene har imidlertid satt fyr på inngangene til universitetet for å hindre politiet.

Ved midnatt norsk tid var situasjonen fortsatt spent. Men rektor ved universitetet, professor Teng Jin-guang, sier han har overtalt politiet til å midlertidig avstå fra å bruke makt. Han oppfordrer studentene til å forlate området på en fredfull måte, men sier også at de må regne med å overgi seg til politiet, ifølge The Guardian.

Tidligere søndag advarte politiet om at de ville skyte med skarpt dersom de ble angrepet med «dødelige våpen». Demonstrantene har skutt med pil og bue og kastet hjemmelagde bensinbomber mot politiet.

FYR: Demonstrantene har satt fyr på inngangene til universitetet for å hindre politiet i å komme seg inn. Foto: Foto: AP / NTB scanpix

Publisert