Her shopper du i New York

Det du ikke finner i New York, finner du ikke. Gjør deg klar for en shoppe-opplevelse uten sidestykke.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Du er her. Du har landet. The Big Apple. Byen som aldri sover. Stedet hvor Audrey spiste frokost på Tiffany's og hvor Carrie Bradshaw fikk oss alle til å drømme om å eie sko som kostet en månedslønn — og mer til.

Gunstig dollarkurs og flere direktefly i uken fra Gardermoen; hva venter du på?

Det går nesten ikke an å dra til New York uten å trimme kredittkort og sparekonto med litt shopping, men det er lett å bli overveldet av det enorme utvalget. Hvor begynner du? Hva kan du kjøpe hvor? Og hva kan du ikke gå glipp av?

Her er oversikten du trenger når du skal på shopping i New York City:

Varemagasiner

New York er hjem til noen av de beste - og største - varemagasinene i verden. Her er de du ikke burde gå glipp av.

oppslag_barneys_wik_547438a-KOXqeHAwE_.jpg

1. Barneys New York

Om du ikke har hørt om Barneys og designerne de selger her, ja da er det nok muligens ikke stedet for deg. Om du elsker det siste av det siste når det kommer til mote og design, ja da kommer Barneys til å føles litt som å ha funnet paradis.

Her shopper du klær og sko fra designere som Balenciaga, Comme des Garçons, Lanvin, Azzedine Alaia og Dries van Noten — for å nevne noen. Barneys regnes ofte som det mest luksuriøse varemagasinet i verden. Ikke gå glipp av sko-etasjen - enhver kvinnes våte drøm.

2. Barneys Co-op

Hos Barneys Co-op, Barneys yngre hippe søster-butikker, finner du designere som blant annet Thom Browne, Opening Ceremony, Helmut Lang og Vena Cava. Butikken i Soho selger kun damemote, og fører merker som T by Alexander Wang, Phillip Lim og Rag & Bone.

3. Saks Fifth Avenue

Luksus er stikkordet på Saks. Kjøp med deg de lekreste designerplagg til en smule lavere pris enn hjemme. En smule.

oppslag_saks_wikime_547444a-X1DbQJybLF.jpg

4. Bloomingdale’s

Gigantiske Bloomingdale's er nesten like mye turistattraksjon som kjøpesenter, og så stappet med alt du måtte drømme om av mote og skjønnhetsprodukter at her bør du regne med å tilbringe en del timer. Kosmetikkavdelingen er en opplevelse i seg selv.

5. Century 21

Om du ikke vil fullstendig ta knekken på feriebudsjettet, men likevel «shop till you drop» når du befinner deg i New York, ja da er kanskje Century 21 svaret. Her finner du mange kjente merker (som Seven7, Façonnable, Rachel by Rachel Roy m.m.) til ofte svært reduserte priser i forhold til andre utsalgssteder. Det meste er et par sesonger gammelt, men her er det gode sjanser for å finne mye fint. Vær forberedt på å bruke noen timer.

6. Henri Bendel

Luksus-tilbehør (ikke klær) som vesker, smykker, skjerf og kosmetikk. Er du på jakt etter solbriller, finner du et fantastisk utvalg her.

7. JCPenney

JCPenneys hadde i mange år et litt dårlig rykte, men gjennomgikk en make-over for et par år siden, og har kommet ut av det både kulere og mer trendy. Her finner du mer budsjettvennlige motekjøp, og ikke minst en stor Sephora-avdeling, som selger det du måtte trenge og drømme om innen kosmetikk.

8. Macy’s

Det er vanskelig å slå Macy's når det kommer til utvalg og størrelse. Flagshipbutikken på 34th Street har hele 10 etasjer med mote, kosmetikk, sko, smykker, interiør, barneklær — med mere.

9. Lord & Taylor

Lord & Taylor blir ofte litt oversett i forhold til mange av de større og ofte mer glamorøse varemagasinene, men er absolutt verdt et besøk. Her finner du klær i en litt klassisk stil og designere som DKNY, Pink Tartan, Calvin Klein og Polo Ralph Lauren. Kosmetikkavdelingen er også verdt et besøk.

10. Marshalls

Marshalls finner du hele 18 steder rundt om i New York, og fører trendy merker som 7 for All Mankind, Betsey Johnson, Theory, Free People og James Perse.

11. Target

Target er gigantisk og har alt fra interiør til mote, og ofte til svært overkommelig priser. Sjekk ut mote fra Kate Young, Prabal Gurung og Missoni.

12. T.J. Maxx

På T.J. Maxx kan du virkelig gjøre kupp. Her finner du designere som Diane von Furstenberg, Cynthia Rowley, Armani, Elie Tahari, Valentino, og Elizabeth and James til hele 60% avslag. Et must på shoppe-turen.

13. Fifth Avenue & 57th Street

Selve hjertet av Manhattens handleområde strekker seg fra berømte Fifth Avenue og fra 40-57st street og tvers over. Her finner du butikker som Tiffany & Co., den enorme Nike-butikken Niketown og ikke minst den gigantiske flagshipbutikken til franske Louis Vuitton, som ligger på hjørnet av 57th Street og Fifth Avenue.

Gå heller ikke glipp av den litt mer prisvennlige Banana Republic, som også har en flagshipbutikk på Fifth Avenue. I dette området finner du i tillegg store - og dyre - navn som Versace, Chanel, Dior, og Cartier.

Er det smykker du er på jakt etter, finner du mange av New Yorks beste - og dyreste - juvelbutikker rett her, i tillegg til gamle og ærverdige varemagasiner som Bergdorf Goodman, Henri Bendel, og Saks Fifth Avenue.

Andre butikker det er verdt å få med seg: American Apparel, Anthropologie, Apple Store, FAO Schwars Toystore, J. Crew, Jimmy Choo, Sephora og Victoria's Secret.

oppslag_visitfiftha_547445a-GEfPiKgZDf.jpg

Downtown

Til Lower Manhattan og Financial District drar du for å få med deg det enorme og populære varemagasinet Century 21, som ligger like ovenfor Ground Zero. Her finner du designerklær, sko og vesker til sterkt reduserte priser, og kan kjøpe merker som Calvin Klein, Pucci, Armani og Diane Von Furstenberg til langt under halv pris.

Går du nedover Fulton Street mot East River finner du South Street Seaport, som er et hyggelig under-åpen-himmel kjøpesenter, hvor du kan shoppe på butikker som Gap, Abercrombie & Fitch og Coach. Like ved finner du Pier17, som er et av de største kjøpesentrene på Manhattan. Her er utsikten mot havnen absolutt verdt å få med seg, og fra terrassen på toppetasjen kan du ta inn synet av Brooklyn Bridge.

I Financial District/New York Stock Exchange-sonen har det de siste årene vokst seg frem et nokså eksklusivt shoppe-område med butikker som Tiffany & Co., True Religion, Thomas Pink og Tumi. Om du vil flotte deg ekstra, finner du franske Hermes på Broad Street.

oppslag_getty_547439a-GPE_trNqpm.jpg

SoHo

Det er ikke mange årene siden Soho gikk fra å være et relativt søvnig og uoppdaget område til å bli über-trendy og hjem til alt fra avant garde-designere til de mer lommebokvennlige kjedebutikkene som Gap og H&M.

Soho er i tillegg til å være et fantastisk sted for shopping, også et generelt hyggelig område å vandre rundt i. Her finner du brosteinsbelagte gater, historiske bygninger og en litt bohemsk atmosfære, mye takket være de mange kunstnerne som bor og jobber i området.

Sohos shoppeområde strekker seg fra Broadway og vestover mot Sixth Avenue, og fra Houston Street og sørover mot Canal Street. Broadway er den mest kommersielle av shoppe-gatene, og her finner du butikker som Levi’s, Hilfiger, Guess, Club Monaco, Bebe og H&M. Bloomingdale’s har også en butikk her.

Ikke gå glipp av Prada sin flagshipbutikk, J.Crew og Old Navy, og få med deg andre kjedebutikker som spanske Desigual, japanske Uniqlo, Topshop, Topman og Karen Millen.

Matbutikken Dean & Deluca er også verdt et besøk, om du er glad i god mat.

Dette er også området å dra til om du vil kjøpe med deg moderne kunst hjem. Her ligger galleriene som perler på en snor, og du vil kunne finne mange «up and coming» kunstnere i nettopp Soho.

oppslag_vs_wikimedi_547446a-t1MmBEGuQZ.jpg

Nolita

Nolita (North of Little Italy) er i dag er en de hotteste shoppedestinasjonene i byen, og består i hovedsak av gatene Elizabeth Street, Mott Street og Mulberry Street, i tillegg til Lafayette Street, Bowery og området fra Houston til Kenmare.

Her ligger de lekreste butikker tett-i-tett, og mange er av den eksklusive sorten. Calypso på Mott Street er verdt et besøk for sine fantastiske boho-aktige klær, og for mannen i ditt liv finner du kule klær hos Unis på Elizabeth Street.

Du finner også kule accessorier hos Sigerson Morrison og Push.

Chelsea/Meatpacking District

Meatpacking District er omtrent så trendy som det kan få blitt for tiden, så når du er ferdig med å handle finner du også nok av hippe steder å både spise og drikke på.

Om du vil trimme kredittkortet tar du turen innom Stella McCartney, Christian Louboutin og Alexander McQueen.

På 8th Avenue finner du mange lekre herrebutikker, mens Barneys Coop, som ligger på 236 W. 18th St, har det du trenger av designere som er super-hotte nå.

Limelight Marketplace, på 656 Sixth Ave. er et kjøpesenter som ligger i det som en gang var en kirke.

I Chelsea Art District, som ligger helt vestover i dette området, finner du mer enn 200 gallerier, så om du vil ta med deg litt kunst hjem fra ferien, da bør du legge turen hit.

oppslag_jcrew_547440a-yzqObK_XJB.jpg

Union Square/Flatiron District

Du kan ikke reise til New York uten å ta turen innom Union Square. Dette området er et handle-mekka nesten uansett hva du er på jakt etter.

På sørsiden av «torget» finner du Whole Foods, Forever 21, og DSW (Designer Shoe Warehouse), og der hvor Virgin Megastore en gang lå, finner du nå en gigantisk Nordstrom Rack.

På nordsiden ligger en enorm Barnes & Noble i en nydelig restaurert bygning fra 1880. Et must for alle som elsker bøker.

Man drar kanskje ikke til New York for å handle mat, men alle bør oppleve det gigantiske farmer's market Greenmarket, som finner sted fire dager i uken midt på Union Square.

Le Petite Coquette er kjent som en av byens beste undertøysbutikker, og ligger på University Place.

Broadway, som ligger bare noen kvartaler nord for Union Square, er et shopping-emporium. Om du er en interiør-elsker må du legge inn et besøk på ABC Carpet & Home, hvor du finner et fantastisk utvalg møbler, interiør og husholdningsartikler.

Andre butikker det er verdt å få med seg i dette området er Banana Republic, Victoria’s Secret, og Kenneth Cole. Om det er småbutikker du er på jakt etter, ta turen ned i de små sidegatene.

Midtown

Herald Square, hvor 34th Street, Sixth Avenue og Broadway møtes, er dominert av det enorme varemagsinet Macy’s. Du finner også mange kjente kjedebutikker i gatene rundt Macy's.

Uptown/Madison Avenue

Dropp dette området om du er på budsjett.

Madison Avenue fra57th til 79th street sies å være det dyreste handelsområdet i verden, og er også hjem til det eksklusive — og legendariske - varemagasinet Barneys New York.

Du finner også mange andre luksusbutikker i gatene rundt Barneys.

Nyt også fantastisk arkitektur, som blant annet bygget som huser den flotte Ralph Lauren butikken på 72nd Street.

oppslag_macys_wikim_547441a-DgGT5CmMHz.jpg

Vintage

Om det er vintage som er tingen for deg, er det nesten ingen steder i verden som slår New York City for bredde, utvalg og gode kupp.

Noen av de aller beste er Resurrection, New York Vintage og What Goes Around Comes Around. Her finner du blant annet designervintage som Chanel, Dior, Pucci og Yves Saint Laurent.

Litt rimeligere er det hos Beacons Closet og på de mange markedene som popper opp i helgene over både Manhatten og også de ytre boroughs (bydeler), som Chelsea og Brooklyn blant annet.

West Village, East Village og Greenwich Village har også mange gode secondhand— og vintagebutikker.

Les også:

Slik unngår du denne turistfella

Dette betyr «uspesifisert»

Derfor skal du legge turen til Dublin

Artikkelen har vært publisert hos klikk.no.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Politiet stenger Hordnes­skogen for russen

En fysisk bom skal stoppe russebussene. – Vi håper russen tar grep om sin egen russetid, sier politistasjonssjefen.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Alarmen gikk da de skulle på fest. Da tok Sunniva direkte kontakt med smitte­sporerne.

  2. Tix til finalen: – Det største jeg har opplevd

  3. Bygger skrekkhus i det gamle NRK-studioet på Minde

  4. Kommunen har én klar oppfordring etter festhelgen

  5. – Er det ikke godt nok med elbusser?

  6. «Gabler snakker som Kevin Vågenes’ parodi på Sophie Elise»