15 skadd i knivangrep i Japan – skolejente drept

En skolejente ble drept og 15 andre skadd da en mann angrep dem med kniv mens de ventet på en buss i byen Kawasaki i Japan tirsdag morgen.

Publisert Publisert

MANGE SKADD: Angrepet i Kawasaki skjedde ikke langt unna Noborito-stasjonen tirsdag morgen lokal tid. Foto: AP / NTB scanpix

  • NTB

12 skoleelever og tre voksne er innlagt på sykehus etter knivangrepet som skjedde ved en bussholdeplass nær Noborito-stasjonen i Kawasaki. Tilstanden til to skolejenter og en kvinne i 40-årene er alvorlig, skriver nyhetsbyrået Kyodo.

Ifølge lokale medier skal en voksen mann i 30-årene også være drept, men det er foreløpig ikke bekreftet av helsemyndighetene.

En mann i 40-50-årene ble pågrepet, mistenkt for angrepet. Han skal etter hendelsen ha knivstukket seg selv og er bekreftet omkommet.

To kniver ble funnet på åstedet etter hendelsen. Ifølge politiet hadde den mistenkte mannen en kniv i hver hånd mens han angrep skolejentene og de andre som sto på bussholdeplassen.

– En mann knivstakk dem. Vi fikk melding klokken 7.44 (lokal tid) som sa at fire barneskoleelever hadde blitt knivstukket, sier Dai Nagase, talsperson for brannvesenet i Kawasaki, til AFP.

Kawasaki om lag 2 mil sør for Tokyo.

Publisert