Nord-Korea sier samtaler med USA fører ingensteds hen

Nord-Koreas utenriksminister utelukker samtaler med USA og sier at dialogen med amerikanerne fører ingensteds hen.

Kim Yo Jong, søsteren til Nords-Koreas statsleder Kim Jong-un, har avvist tanken om nye samtaler med USA og får støtte av utenriksminister Ri Son Gwon. Foto: AP / NTB
  • NTB-AFP
Publisert Publisert

Kommentaren falt etter at Sung Kim, USAs spesialutsending med ansvar for forhandlinger med Nord-Korea, besøkte den sørkoreanske hovedstaden som ledd i arbeidet med å få i gang en diplomatisk dialog med Nord-Korea.

De amerikanske forhåpningene ble først tatt ned av Kim Yo Jong, den innflytelsesrike søsteren til Nord-Koreas leder. Hun sa at USA har feilaktige forventninger om en ny dialog.

Utenriksminister Ri Son Gwon stilte seg onsdag bak den raske avvisningen fra Kim og beskrivelsen av de amerikanske forventningene som forhastet og urealistiske.

– Vi vurderer ikke engang muligheten for noen kontakt med USA, og hvis den skulle komme, fører den oss ingen steder og opptar bare verdifull tid, sa utenriksministeren, ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Biden-administrasjonen har lagt seg på en praktisk og pragmatisk kurs overfor Nord-Korea. Begge land synes å innta en vente-å-se-holdning, en sterk kontrast til det turbulente forholdet som hersket under Donald Trump, med historiske møter med Kim Jong-un, men ingen avtaler om atomnedrustning på Koreahalvøya.

Publisert
BT anbefaler

Se deg selv eller naboen slite seg i mål

Søk blant alle deltakerne i Stoltzen opp og se video!

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Silje trudde ho var gravid. I staden var det overgangsalderen.

  2. Rykket ut til innbrudd: – Noen har vært og herjet

  3. FHI: 2000–4000 små barn kan bli innlagt denne vinteren

  4. Advarer om kraftig vind: – Vi har ikke en veldig god uke i vente

  5. – Jeg håper den store folkefesten ikke har satt oss flere skritt tilbake

  6. «Kongen bør tale på nynorsk»