— Det var flere eksplosjoner forårsaket av små sprengladninger, opplyser politiet i byen.

Flere av sprengladningene skal ha vært skjult i blomsterbed utenfor partikontoret, og de var fylt med kuler fra kulelagre for å forårsake mest mulig skade. Det skal ha vært sju eksplosjoner.

20 biler

En person ble drept og åtte ble såret i eksplosjonene, hvorav en alvorlig. Rundt 20 biler som sto parkert i nabolaget fikk vinduer blåst ut og andre skader, melder nyhetsbyrået Xinhua.

Vitner forteller at eksplosjonen kunne kjennes på 100 meters avstand, og folk stormet vekk fra området der eksplosjonen skjedde.

Taiyuan er provinshovedstad i Shanxi-provinsen og har vel 4,2 millioner innbyggere. Byen ligger cirka 400 kilometer sørvest for Beijing.

Ikke uvanlig

Det er ikke kommet noen umiddelbar forklaring på hendelsen, men slike hendelser er ikke uvanlige i Kina. Mange har av vidt forskjellige grunner et horn i siden til de kommunistiske myndighetene.

I 2005 sprengte en 42 år gammel bonde med lungekreft i siste fase en hjemmelagd bombe på en buss i Fujian-provinsen. Han mistet selv livet og såret 31 andre i det som trolig var en protest mot skyhøye legekostnader som han ikke hadde råd til.

Seks år senere bombet en bonde tre bygninger i byen Fuzhou i Jiangxi-provinsen etter at han ikke fikk omgjort en beslutning fra myndighetene som fratok ham jorda han dyrket til livets opphold. Bonden selv og to andre ble drept.

Partimøte

Det kinesiske kommunistpartiets ledelse, sentralkomiteen, begynner lørdag et plenumsmøte i Beijing som på forhånd blir omtalt som historisk. Sikkerheten i Beijing er betydelig styrket.

I forrige uke mistet fem personer livet da en bil braste inn i en menneskemengde på Den himmelske freds plass i Beijing og eksploderte.

Kinesiske myndigheter hevdet at det var snakk om en terroraksjon og anklager separatister fra folkegruppen uigurene for å ha stått bak.