Ifølge det italienske nyhetsbyrået ANSA var det trolig om lag 250 mennesker om bord, og det er observert døde personer både i sjøen og i båten.

Flere marinefartøyer og helikoptre deltar i redningsarbeidet, opplyser en kilde i marinen til AFP. Omstendighetene rundt ulykken er foreløpig ikke kjent. Det er heller ikke kjent hvor flyktningene kommer fra.

Forlot Egypt ulovlig

Forliset skjedde en drøy uke etter at over 300 mennesker mistet livet da en båt med over 500 afrikanske flyktninger kantret og sank utenfor øya Lampedusa.

Tidligere på fredagen ble over 500 mennesker plukket opp fra fem småbåter i Middelhavet av flere handelsskip.Lenger sør i Middelhavet, utenfor Alexandria i Egypt, druknet tolv flyktninger da båten de var om bord i sank. 116 flyktninger ble reddet opp av sjøen i live.

Det er foreløpig ikke opplyst hvor disse flyktningene kom fra, men egyptiske myndigheter opplyser at personene i båten hadde forlatt landet ulovlig

Rømmer fra krig

Ifølge FNs høykommisær for flyktninger har 32.000 flyktninger kommer til det sørlige Italia og Malta bare i år. Ca. to tredjedeler av dem har søkt asyl.

De fleste kommer fra Afrika sør for Sahara, men i år kommer også mange som rømmer fra borgerkrigen i Syria og uroen i Egypt. Mange kommer i håp om å finne arbeid og reiser etter hvert videre fra Italia.