En talsmann for ambulansetjenesten i Gaza, Ashraf al-Qudra, sier at 80 prosent av de 72 menneskene som ble drept i nabolaget Shejaiya, mellom Gaza by og grensa, var eldre menn, kvinner og barn. Dessuten er 400 mennesker såret, sier han.

Mandag morgen ble 16 mennesker funnet i ruinene av et hus i Khan Younis sør på Gazastripen. Ifølge al-Qudra ble de drept i et israelsk angrep søndag.

Også en familie på ni palestinere, hvorav syv barn, ble drept i et israelsk flyangrep, og utover morgenen ble det funnet stadig flere lik i Shejaiya. Shejaiya ble rammet av et massivt israelsk bombardement søndag.

Totalt er 501 mennesker nå drept på Gazastripen siden Israel startet sin offensiv 8. juli, opplyser palestinske helsemyndigheter.

Ti palestinere drept i Israel

Søndag opplyste det israelske forsvaret IDF at 13 soldater var drept i Gaza. Dermed er til sammen 18 soldater drept siden offensiven begynte torsdag. I tillegg er to israelske sivile drept av raketter fra Gaza.

Israelsk militære opplyser også at minst ti militante palestinere som tok seg inn i Israel mandag morgen, er drept.

Det var to grupper med palestinere som kom seg inn i Israel gjennom tunneler fra Gazastripen, ifølge en talskvinne for militæret. Den ene gruppen ble angrepet av israelske soldater, som drepte minst ti av palestinerne. Den andre gruppen ble angrepet av israelske fly, sier talskvinnen.

Det er ukjent om israelske soldater ble såret i kampene.

Møte i sikkerhetsrådet

FNs sikkerhetsråd uttrykker sterk bekymring for de mange sivile falne i Gaza og krever øyeblikkelig våpenhvile.

Oppfordringen ble vedtatt da Sikkerhetsrådet møttes til hastemøte søndag kveld for å drøfte situasjonen på Gazastripen der over 100 palestinere ble drept i en blodig israelsk offensiv søndag.

Den palestinske representanten i FN, som hadde bedt om møtet, sa at situasjonen for befolkningen er uholdbar, og han kalte de israelske angrepene en forbrytelse mot menneskeheten.

— En grusom massakre ble i morgens begått mot vårt folk på Gazastripen. Det fins ingen begrunnelse for denne massakren, sa Ryad Mansour da møtet åpnet.

Han ba FN ta skritt for å få slutt på krigshandlingene, og han uttrykte sin frustrasjon over det han kalte Sikkerhetsrådets manglende vilje til å ta et standpunkt.

- Forbrytelse mot menneskeheten

De 15 medlemmene av Sikkerhetsrådet møttes mens FNs generalsekretær Ban Ki-moon var i Midtøsten for å forsøke å få forhandlet fram en våpenhvile.

Mens regionale ledere samles i Doha i Qatar sa Palestinas president Mahmoud Abbas at den flere timer lange voldsomme offensiven mot Shejaiya på Gazastripen er en forbrytelse mot menneskeheten.

FNs generalsekretær Ban fordømte søndag det han kalte det grusomme angrepet på Shejaiya og oppfordret Israel til «størst mulig tilbakeholdenhet».

— Altfor mange uskyldige mennesker dør og lever i konstant frykt, sa han på en pressekonferanse i Doha og krevde øyeblikkelig slutt på krigshandlingene.

Også USAs utenriksminister John Kerry er på vei til regionen etter at president Barack Obama, som søndag krevde en øyeblikkelig våpenhvile, besluttet å sende ham. Kerry besøker Kairo først for å drøfte våpenhvileforslaget Egypt har utarbeidet.