Tre nye lik er funnet i eller ved fergen Norman Atlantic utenfor Korfu, totalt er åtte bekreftet døde. Kapteinen forlot mandag ettermiddag fergen som sistemann.

Dårlig vær har gjort redningsarbeidet vanskelig, og først mandag ettermiddag var altså alle overlevende berget ut etter at det begynte å brenne søndag morgen.

Kapteinen forlot fergen etter at alle passasjerene og mannskap var evakuert, melder nyhetsbyrået AFP, som også melder at totalt åtte er bekreftet omkommet.

Det var 478 mennesker registrert om bord i fergen da den begynte å brenne utenfor den greske øyen Korfu søndag morgen. Italienske myndigheter varsler imidlertid at det er usikkert hvor mange som faktisk var om bord.Det har vært sterk vind, dårlig sikt og høye bølger i Adriaterhavet under redningsarbeidet, men italienske og greske helikoptre har gått i skytteltrafikk og heist opp passasjerer fra ferjen.

— Trodde vi skulle dø

Før funnet av de omkomne mandag, var det tidligere kjent at en 62 år gammel mann ble funnet død i sjøen søndag. Vedkommende var gresk statsborger. Hans kone har sagt til nyhetsbyrået ANSA at de to lå i vannet i fire timer før hjelpen kom.

En av de første passasjerene som ble reddet, trodde han skulle dø da han så fergen bli fylt med røyk.

— Vi visste ikke hva vi skulle gjøre. Mannskapet hadde ingen anelse om hvordan de skulle få passasjerene av båten. Livbåtene fungerte heller ikke, sier mannen, som ble fraktet til Bari på det italienske fastlandet.

Mistenker uaktsomhet

Den italienske påtalemyndigheten kunngjorde mandag formiddag at fergebrannen ville bli etterforsket som en kriminalsak.

Formålet med etterforskningen er å undersøke om uaktsomhet kan ha bidratt til brannen, opplyser statsadvokat Giuseppe Volpe i påtalemyndigheten i den italienske havnebyen Bari. Etterforskerne vil forsøke å få klarhet i hvordan brannen startet, og hvorfor den fikk vokse seg så stor at passasjerer fryktet for livet.

Dramaet begynte da det brøt ut brann på fergens bildekk i 5-tiden norsk tid søndag morgen. Desperate passasjerer måtte forflytte seg til de øvre dekkene mens brannen raste og varmen tiltok.

Skal slepes

Redningsaksjonen styres av italienske myndigheter, og ifølge den greske sjøfartsministeren Miltiadis Varvitsiotis skal fergen trolig slepes til Brindisi eller Otranto i Italia.

Syv handelsfartøy omringet natt til mandag fergen i et forsøk på å skjerme den mot vinden og bølgene, mens greske og italienske brannslokningsfartøy kjempet mot flammene.

Taubåter spylte sjøvann akter og midtskips på fergen, og brannen som brøt ut på bildekket, var under kontroll.

Fergen var på vei fra den greske havnebyen Patras til den italienske byen Ancona da brannen brøt ut.