Kilde: Mistanken om ekstremist-kobling i Nice styrket

Nice: Etterforskerne har ennå ikke etablert noen bånd mellom gjerningsmannen i Nice og terrorgrupper som IS, opplyser Frankrikes innenriksminister.

Publisert Publisert

DØDE: Minst 84 personer ble drept i Nice-angrepet. Foto: Tarib Wahid Mosta / Reuters / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

— Vi kan ikke utelukke at et ubalansert og veldig voldelig individ har vært gjennom en rask radikalisering og utført denne høyst avskyelige forbrytelsen, sier Bernard Cazeneuve til radiostasjonen RTL mandag morgen.

Franske myndigheter er styrket i mistanken om at om at sjåføren bak Nice-angrepet har blitt radikalisert den siste tiden og at han kan ha vært i kontakt med jihadister, ifølge en sikkerhetskilde.

Det er tegnet forskjellige bilder av 31 år gamle Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, som på Frankrikes nasjonaldag torsdag drepte 84 personer med sitt lastebilangrep. Mens familien hevder han var psykisk syk og at han ikke var særlig religiøs, har franske myndigheter koblet angrepet til islamsk ekstremisme.

Skal ha solgt bilen

Søndag sier en sikkerhetskilde til AP at 31-åringen tilsynelatende har gått gjennom en rask konvertering til radikal islam og planlagt angrepet nøye, skriver NTB.

Lahouaiej-Bouhlel skal ha solgt bilen sin få dager før angrepet. Han leide lastebilen som ble brukt i angrepet 11. juli, kjøpte en pistol og er blitt fanget opp på overvåkingskameraer langs promenaden i Nice i dagene før han slo til på den franske nasjonaldagen.

Tre pågrepet

Han skal også ha kommunisert på tekstmelding med mulige medsammensvorne før han kjørte lastebilen inn i folkemengden langs promenaden.

Fransk politi har så langt pågrepet tre personer i kjølvannet av massakren. Ekstremistgruppen IS har tatt på seg ansvaret for angrepet, uten at dette er blitt bekreftet. Lahouaiej-Bouhlel ble drept av politiet etter angrepet.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Slik så det ut etter bilbrannen på E39

  2. For tre måneder siden var det krise for butikken. Nå selger hun dobbelt så mye som i fjor.

  3. Chat med Doddo og Pamer under Brann-Sandefjord: Slik starter Brann

  4. To menn pågrepet etter knivstikking på Laksevåg

  5. Savnet gutt (4) funnet på Voss: – Han var så trøtt at han sovnet på skulderen til mannskapet

  6. Sommeren på vei tilbake: – Kan bli 20 grader fra onsdag