Fire av personene er menn mellom 50 og 80 år. I tillegg var det tre kvinner i huset som ifølge politiet har psykiske lidelser.

Noen av beboerne ser ut til å ha blitt holdt fanget, mens andre kan ha bodd frivillig i den kummerlige boligen.

Én person er pågrepet og avhørt, men ingen er så langt siktet i saken, melder TV-stasjonen CNN.

— Plukket opp fra gata

Politiet tror mennene kan ha vært uteliggere som ble lokket til huset i bytte mot alkohol og sigaretter. En av dem har sagt at han ble plukket opp fra gata og tatt med til huset nord i Houston i delstaten Texas.

— I bytte mot øl og sigaretter og et sted å bo måtte han gi fra seg trygden sin, sier J.W. McCoy fra politiet i byen til TV-stasjonen KTRK.

Rykket ut

Flere av mennene befant seg i det politiet kaller et «fengselsrom», og en av dem sier han har vært der så lenge som ti år.

En annen av mennene har forklart at han ikke ble holdt i boligen mot sin vilje, men at forholdene der var dårlige. Han skal ha vært der i et halvt års tid.

Politiet rykket ut etter at de fikk melding om at flere personer ble holdt fanget i huset.

Etter å ha brutt seg gjennom en gjenspikret ytterdør, fant de søppel liggende overalt, og etter hvert det omtalte fengselsrommet, som verken inneholdt stoler eller senger.

Flere av mennene skal ha vært underernært og hadde problemer med å gå, og tre ble sendt til sykehus. Det er fortsatt uklart hvor kvinnene i boligen holdt til. (©NTB)