FNs sikkerhetsråd skulle etter planen diskutere et resolusjonsforslag tirsdag, men møtet ble avlyst. Russland, som opprinnelig hadde bedt om møtet, trakk forespørselen.

Britiske regjeringskilder sier det vil ta noe lengre tid før et resolusjonsforslag er klart. Diskusjonene mellom de fem vetolandene kan komme til å fortsette gjennom det neste døgnet, opplyser kilden.

Ifølge BBC diskuterer diplomater fra Frankrike, USA og Storbritannia detaljer som hvor de syriske våpnene skal plasseres, hva slags tidsfrist som skal settes og hvem som skal ha oppsyn med operasjonen.

Konsekvenser

USAs utenriksminister John Kerry gjør det klart at planen også må omfatte hva slags konsekvenser det skal få dersom det hele viser seg å bare være taktikk for å unngå et amerikansk angrep. Russland vil sende over sitt forslag i løpet av tirsdagen, opplyste Kerry etter en samtale med sin russiske kollega Sergej Lavrov

Russland er på sin side opptatt av at en resolusjon ikke må anklage den syriske regjeringen for å ha stått bak det som antas å ha vært et kjemisk angrep 21. august. Det syriske regimet hevder opprørsgrupper sto bak angrepet. Den russiske presidenten Vladimir Putin sa dessuten tirsdag at USA må legge bort planene om å bruke militærmakt.

Splittet

FNs sikkerhetsråd har tidligere ikke klart å komme til enighet om noen reaksjon på den blodige borgerkrigen i Syria. Russland har lagt ned veto mot resolusjoner som rammer landets allierte i Midtøsten. Behandlingen av et nytt resolusjonsforslag kan ta dager eller uker, ifølge BBC.

USAs president Barack Obama skal natt til onsdag holde en TV-sendt tale. Her er det ventet at han vil hevde at det er USAs trussel om et militært angrep som har presset Russland til å handle.