En person er død etter å ha blitt alvorlig skadd i en bussulykke i Sverige torsdag morgen. Over 40 personer ble skadd, flere alvorlig.

I alt 52 personer var involvert i ulykken som inntraff i morgentimene torsdag da en svensk turistbuss på vei til København kjørte av veien og havnet i grøfta på riksvei 27 utenfor Limmared i Tranemo kommune, sørøst for Borås.

Fastklemt

Rundt ti personer ble liggende fastklemt i den veltede bussen. Like før klokka 9 var alle hentet ut. Over 40 personer ble skadd i ulykken, fem av dem alvorlig, opplyste Södra Älvsborgs sykehus i Borås i en pressemelding.

Senere ble det klart at én av passasjerene døde etter å ha blitt alvorlig skadd i ulykken. Politisjef Björn Wehlou bekreftet dødsfallet overfor TV4-nyhetene torsdag formiddag.

– Aldri vært så skjelven

Bussen hadde startet kjøreturen tidlig torsdag morgen og plukket opp passasjerer flere steder i Vest-Sverige. Bussen var på dagstur, til blant annet et julemarked, før den skulle returnere torsdag kveld. Like før klokka 07.30 skjedde den fatale ulykken.

– Bussen har kjørt i grøfta på motsatt side, men ingen vet hvorfor. Jeg har aldri vært så skjelven i hele mitt liv, sier Mikael Johansson, eier av busselskapet.

Alvorlig

Bilder fra ulykkesstedet viste bussen liggende veltet i grøfta. Mange av passasjerene kom seg ut på egen hånd, men flere lå lenge fastklemt.

– Det er en alvorlig ulykke med mange innblandet, sa Anders Johansson, stabssjef i redningstjenesten i Södra Älvsborg, like etter ulykken.

Passasjerer oppholdt seg i en annen buss like ved ulykkesstedet, før de fleste etter hvert ble sendt til sykehus eller legevakt. Rundt 20 ble sendt til legevakten i Tranemo, mens 20 ble sendt til andre legevakter i området. I tillegg ble flere fraktet til sykehuset i Borås.

Over 30 redningsarbeidere og åtte ambulanser var på stedet etter ulykken. Politiet var også på ulykkesstedet med et titall patruljer.