De fem ble 2. januar tatt til fange av væpnede personer nord i Syria, der de jobbet på flere sykehus drevet av Leger Uten Grenser. Sykehusene tilbød medisinsk hjelp til lokalbefolkningen, som er hardt rammet av borgerkrigen.

Torsdag opplyste hjelpeorganisasjonen at gislene var sluppet fri. Tre av dem ble frigitt 4. april, mens de resterende to ble satt fri onsdag. Det er ikke kjent hvem som sto bak bortføringen.

— Vi er veldig glade og lettet over at våre kolleger endelig er blitt frigitt, deriblant vår danske kollega, som er i ferd med å bli gjenforent med sin familie, sier Michael Gylling Nielsen, leder for Leger Uten Grenser i Danmark.

— Det er utrolig godt å vite at de er i god behold. Samtidig er vi opprørt over den kyniske handlingen som innebærer at den hardt rammede befolkningen avskjæres fra den hjelpen de så desperat har behov for, sier Nielsen videre.

Ofrene for denne handlingen blir på lang sikt det syriske folk, påpeker han.

— Drøyt 150.000 mennesker i Jabal Akkrad-regionen står nå uten vår hjelp.

Leger Uten Grenser har fremdeles prosjekter andre steder nord i Syria, men sikkerhetssituasjonen gjør det svært vanskelig å kunne gi den hjelpen som trengs. (NTB)