FN vedtar sanksjoner mot Libya

FNs sikkerhetsråd har enstemmig vedtatt sanksjoner mot Muammar Gaddafis regime i Libya. Angrep på sivile i landet skal etterforskes av Den internasjonale straffedomstolen (ICC) i Haag.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

I tillegg innføres det reiseforbud for Gaddafi, de åtte barna hans, flere andre familiemedlemmer samt tjenestemenn som jobber med forsvars— og etterretningssaker. Disse personene får dessuten sine verdier i utlandet frosset.

Samtidig innføres det våpenboikott av Libya med øyeblikkelig virkning. Angrep på sivile i landet skal etterforskes av ICC fordi det er mistanke om forbrytelser mot menneskeheten.

De «omfattende og systematiske angrepene» på sivilbefolkningen er iverksatt på høyeste nivå i den libyske regjeringen, heter det i resolusjonsteksten. Sikkerhetsrådet ber om at angrepene må stanses umiddelbart.

Alle de 15 medlemmene av FNs sikkerhetsråd stemte for resolusjonsforslaget lørdag kveld lokal tid. Tidligere på kvelden var det usikkert hvordan Kina, som har vetorett, ville stille seg til forslaget.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Tripoli frykter kamper - kaos på flyplassen

  2. Tripoli frykter kamper - kaos på flyplassen

  3. Gråtende ambassadør ba FN hindre blodbad

  4. USA vil innføre sanksjoner mot Libya

  5. - Tusener drept i Libya

  6. - Det var fryktelig intenst

ETTERFORSKES: Libyas leder Muammar Gaddafi kan bli stilt for retten i Haag. Regimet hans skal ha drept tusener de siste ukene. ARKIVFOTO

BT anbefaler

Paret fra Fana var lei av det travle livet. – I løpet av tre minutter bestemte vi oss.

– Det var jo helt skrullete det vi gjorde. Men vi var ikke aldeles bortreist heller.