Ruben Andrada hadde akkurat begynt i jobben på gassanlegget In Aménas da han sammen med et stort antall andre ansatte ble angrepet av terroristene onsdag morgen.

— Gisseltakerne sa de skulle hevne Algeries støtte til den franske militæroperasjonen i Mali, forteller konen til Andrada til filippinsk radio lørdag.

- Bombe festet rundt halsen

Andrada ble senere befridd i gisselaksjonen og har via telefon fortalt konen Edelyn om de redselsfulle døgnene.

— Han fortalte at gislene fikk bomber festet rundt halsen, som et halskjede. Heldigvis gikk ikke bombene som var i bilen han satt i, av. Men sprengladninger i andre biler detonerte og mange mennesker ble drept, forteller Edelyn Andrada.

Jeg løp alt jeg kunne, for jeg var redd for at lastebilen skulle eksplodere. Så mistet jeg bevisstheten

En annen filippinsk arbeider, Balmaceda, forteller hvordan han og tre andre filippinere ble møtt med tungt bevæpnede terrorister da de kom på jobb onsdag morgen. De ble bakbundet og plassert inn i en lastebil sammen med flere japanske og malaysiske gisler, melder nettavisen GMA.

Rømte

Balmaceda forteller at han klarte å rømme da lastebilen ble angrepet av noe som kan ha vært en rakett, men at han ble truffet av et skudd.

— Jeg løp alt jeg kunne, for jeg var redd for at lastebilen skulle eksplodere. Så mistet jeg bevisstheten. Jeg våknet opp på et sykehus, forteller han.

En talsmann for filippinske myndigheter sier lørdag at 34 filippinere var blitt fløyet ut av Algerie, men han vil ikke oppgi hvorvidt noen filippinere er drept eller fortsatt holdes som gisler.

sz0e6b34.jpg
SCANPIX