Politiet ble varslet sent onsdag kveld, og da de kom frem til huset fant de 17-åringen død. 16-åringen var alvorlig såret og ble fraktet til sykehus der han senere døde.

Polititalsmann Christer Nordström sier torsdag at omstendighetene fortsatt er uklare, men at politiet tror at den ene gutten først skjøt og drepte kameraten før han deretter tok sitt eget liv.

Ifølge Nordström kjente guttene hverandre, men hva slags relasjon de hadde, er uklart. Den ene gutten bodde på adressen skyteepisoden fant sted.

Begge tenåringene var kjent for politiet fra før, men politiet vil ikke sette hendelsen i forbindelse med tidligere gjengrelaterte problemer i Uppsala. Ifølge Expressen er én av dem tidligere dømt for narkotikarelaterte lovbrudd, mens Aftonbladet skriver at én er tidligere dømt til ungdomsanstalt og er mistenkt for et biltyveri i fjor.

Politiet vil ikke si om det var andre personer til stede i huset, men har avhørt flere personer som kan ha vært vitne til skytingen. Politiet er veldig sparsomme med opplysninger, men sier at det ikke skal være en tredje person involvert.

Guttenes pårørende er varslet.