Myndighetene i Sierra Leone krever at befolkningen må holde seg innendørs i 72 timer fra fredag. I løpet av de to døgnene vil rundt 20.000 frivillige gå fra dør til dør for å fjerne døde fra hjemmene, og frakte smittede til behandling.

I løpet av de tre døgnene er det forventet at dødstallene knyttet til ebolaviruset vil stige med mellom 5 og 20 prosent.

Eksperter mener at den omfattende planen vil bli svært vanskelig å gjennomføre på en effektiv måte i et av verdens fattigste land.

— Landet har ikke kapasitet til å besøke hver eneste husholdning i løpet av kun tre døgn, og folk vil trolig synes det er vanskelig ikke å gå ut på tre dager, særlig hvis de ikke har mat eller vann, sier Jean-Herve Bradol, akuttlege og tidligere direktør i Leger Uten Grenser.

I en uttalelse skriver Leger Uten Grenser at planen kun vil føre til at flere blir smittet, og at landet uansett ikke har kapasitet til å behandle alle smittede.

«Et kritisk aspekt er at når nye tilfeller oppdages, vil ikke behandlingssentrene ha stor nok kapasitet til å ta imot alle de nye tilfellene som oppdages», skriver organisasjonen i en uttalelse. (©NTB)