Journalist fra USA smittet av ebola

En amerikansk TV-fotograf er blitt smittet av ebola i Liberia, ifølge fjernsynsstasjonen NBC. Mannen vil bli fløyet tilbake til USA.

Publisert Publisert

LIBERIA: En helsearbeider fra Leger Uten Grenser ved et behandlingssenter for ebolasyke i Liberias hovedstad Monrovia. Foto: SCANPIX

  • NTB
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

33-åringen jobbet som frilanser for NBC og begynte å føle seg dårlig tidligere denne uken. Torsdag ble han testet for ebola av hjelpeorganisasjonen Leger Uten Grenser, og kort tid senere ble det bekreftet at han var smittet.

— Vi gjør alt vi kan for å sørge for at han får best mulig behandling. Han vil bli fløyet tilbake til USA for å få behandling på et sykehus som er utstyrt for å ta seg av ebola-pasienter, sier NBC News-sjef Deborah Turness.

Flere andre NBC-journalister som har jobbet med 33-åringen, vil også bli sendt tilbake til USA, der de vil bli satt i karantene. Så langt er det ingenting som tyder på at noen av dem er smittet.

Karantene

TV-fotografen er den fjerde amerikaneren som er blitt smittet av ebola i Liberia. Han har jobbet med ulike prosjekter i landet de siste tre årene.

Les også

Ebolasmittet mann møtte 80 personer i USA før han ble isolert

Tidligere denne uken ble det kjent at en person for første gang har fått diagnosen ebola i USA. Dette er trolig også det første tilfellet av ebola utenfor det afrikanske kontinentet.

Mannen er liberisk statsborger, og alt tyder på at han ble smittet i hjemlandet før han nylig reiste til USA.

Myndighetene i Liberia ønsker å straffeforfølge mannen fordi han ikke fortalte at han hadde vært i kontakt med en ebolasmittet slektning før han reiste ut av landet.

— Skremmende utsikter

Ved siden av Liberia er det Sierra Leone som er hardest rammet av ebola-epidemien. Så langt er over 3300 mennesker bekreftet døde av sykdommen i Vest-Afrika.

— Vi står overfor de skremmende utsiktene til en epidemi som spres som ild i tørt gress gjennom Sierra Leone, med et antall nye smittede som dobles hver tredje uke, sa Rob MacGillivray fra Redd Barna nylig.

Lederen for FN-organisasjonen UNMEER, som jobber med å bekjempe ebola, mener kampen mot sykdommen er den viktigste utfordringen verden står overfor nå.

— Denne krisen tar ikke slutt før det ikke er noen flere tilfeller av ebola, sier UNMEERs leder Anthony Banbury.

Publisert