Lydmannen Anton Volosjin ble drept momentant under angrepet, og kanalens korrespondent Igor Korneljuk døde noen timer senere av skadene han fikk, melder TV-kanalen Rossiya-24.

En talsmann for de prorussiske separatistene i Luhansk sier at de to journalistene ble drept i et granatangrep fra ukrainske regjeringsstyrker.

Russiske myndigheter hevder det samme og sier at angrepet demonstrerer hvilken «kriminell natur» Ukrainas militæroffensiv mot de separatistkontrollerte områdene har.

— Vi krever at ukrainske myndigheter gjennomfører en uavhengig gransking av denne tragedien og straffer de skyldige hardt, heter det i en uttalelse fra det russiske utenriksdepartementet.

— Vi venter at medier verden over klart og tydelig fordømmer nok en forbrytelse utført av ukrainske styrker, heter det videre.

Moskva får støtte fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE), som har observatører i området, i sitt krav om gransking.

Den italienske fotografen Andrea Rocchelli og hans russiske assistent Andrej Mironov ble drept i naboregionen Donetsk utenfor byen Slavjansk i slutten av mai i år.