Han er mest kjent for boken han skrev og utga i 1992, «The End of History and the Last Man», men har også skrevet en rekke andre bøker om politikk og historie.

— Kina har alltid vært et samfunn med store informasjonsproblemer der keiseren ikke kan finne ut hva som foregår på grasrotnivå, sier han i et intervju med nyhetsbyrået AFP i Paris.

— Dette er på mange måter nettopp kommunistpartiets problem. For de har ikke frie medier, de har ikke lokale valg, og de kan ikke virkelig vurdere hva befolkningen tenker, sier han i forbindelse med en konferanse om geopolitikk som foregår i den franske hovedstaden.

Den sentrale, isolerte kinesiske ledelsen kompenserer ved å innhente opplysninger gjennom å lese hva folk flest skriver på den Twitter-lignende Sina Weibo og gjennom omfattende meningsmålinger, men det strekker ikke til, mener han. For internett er også blitt stedet som fyrer opp under en kinesisk nasjonal bevissthet på en måte den kinesiske ledelsen ikke har regissert, ifølge ham.

— Det er en av grunnene til at jeg tror Kinas politiske system kommer til å gå i luften på et eller annet tidspunkt, sier Fukuyama.