Blant gjestene var kong Harald, kronprins Haakon og kronprins Mette-Marit. Også det svenske kongeparet og kronprinsesseparet og mange av dronning Margrethe og prins Henriks venner var til stede på feiringen torsdag kveld.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt kunne på vei inn til middagen fortelle at den danske regjeringen har gitt dronningen en staudehage som skal anlegges i hagen på Fredensborg slott.

Vinket fra balkongen

Tidligere på dagen hadde tusenvis av dansker møtt opp for å få et glimt av dronning Margrethe og hennes familie. Jubilanten måtte fram på balkongen på Amalienborg slott hele tre ganger for å hilse til danskene som hadde samlet seg på slottsplassen for å gratulere.

På balkongen fikk dronningen senere selskap av sine to sønner, to svigerdøtre og samtlige åtte barnebarn. Prins Henrik var derimot slått ut av influensa og kunne ikke være til stede for å feire sin kones store dag.

Gavmild

Så ble dronningen kjørt i karet til rådhuset i København, der hun fikk overlevert sin gave fra byen: Et sett med 60 kaffekopper i gullkantet hvit porselen.

Men også dronningen var i det gavmilde hjørnet. Hun brukte nemlig bursdagen til å dele ut 74 ordner fra kongehuset. Blant de dekorerte er forfatteren Hanne-Vibeke Holst, filmregissør Thomas Vinterberg og DR-sjef Michael Christiansen.