Politiet brukte tåregass og vannkanoner mot demonstranter i Ankara, og kjempet iherdig for å holde tusenvis av demonstranter unna Taksim-plassen i Istanbul.

Flere demonstranter fortalte på sosiale medier at de var blitt angrepet av regjeringstro aktivister væpnet med kniver og køller, uten at politiet gjorde noe for å gripe inn.

Lokale medier meldte at en menneskemengde som ropte slagord til støtte for statsminister Recep Tayyip Erdogan angrep et av kontorene til opposisjonspartiet RPP i Istanbul.

Streik i dag

Fem tyrkiske fagforbund har varslet streik og demonstrasjoner mandag, for å protestere mot det de mener er unødvendig maktbruk og brutalitet fra politiets side.

Istanbuls guvernør Huseyin Avni Mutlu advarer folk mot å samle seg på Taksim-plassen.

— Jeg ber dere, ikke kom til Taksim. Vi kommer ikke til å tillate noen ansamling av folk på Taksim-plassen under de nåværende omstendighetene. Vi tar alle sikkerhetsmessige forbehold, sier han til avisen Hurriyet.

Over 350 mennesker er pågrepet siden politiet ryddet Taksim-plassen lørdag, de aller fleste av dem søndag, opplyser en talsmann for advokatforeningen i Istanbul til Hurriyet.

Støtteaksjon

Søndag ble statsminister Erdogan hyllet av titusener av tilhengere. Den store demonstrasjonen til støtte for Erdogan og hans regjeringsparti AKP ble holdt 10 kilometer fra Geziparken.

«Folket er her, hvor er plyndrerne?» ropte demonstrantene.

— Vi er det tause flertallet, ikke pøbelen som forsøker å skremme oss, sa 32 år gamle Ruveyda Alkan, en av de frammøtte.