— Hvis Israel må handle på egen hånd for å stanse Iran fra å utvikle denne kapasiteten, vil guvernøren respektere avgjørelsen, sier en av Romneys rådgivere.

Romney reiste i helgen på besøk til Israel for å møte blant annet statsminister Benjamin Netanyahu og den palestinske statsministeren Salam Fayyad.

Republikaneren Romney og Demokratenes Barack Obama kjemper om de jødiske amerikanske velgerne i kampen om å bli USAs president.

Mens Romney er i Israel, sitter ikke president Barack Obama passiv hjeme i USA. Under en seremoni i Det hvite hus som ser ut til å ta rampelyset fra konkurrenten Romneys Israel-besøk, skriver Obama under på en lov som forplikter USA til et tettere militært samarbeid med sin allierte i Midtøsten.

— Loven styrker vårt sikkerhetssamarbeid med Israel ved å utvide vår militære assistanse og gir Israel tilgang til ytterligere utstyr, sier talsmann for Det hvite hus, Tommy Vietor.

Obama fikk 78 prosent av stemmene fra jødiske velgere i USA i presidentvalget i 2008, men nye meningsmålinger viser at bare 64 prosent av dem støtter ham denne omgangen. Romney har ifølge meningsmålinger 29 prosent av de jødiske amerikanerne i ryggen.