En tysk statsborger ble drept i angrepet, som var det andre i sitt slag samme dag. Det skjedde på det franske kultursenteret, som ligger i vegg i vegg med Lycée Esteqlal, en av Kabuls eldste og mest anerkjente videregående skoler.

— Jeg hørte en øredøvende eksplosjon. Det var afghanere, utlendinger, små jenter og gutter blant teaterpublikummet, sier Sher Ahmad, en afghansk menneskerettsaktivist som var til stede.

Selvmordsbomberen var ifølge afghanske myndigheter bare 17 år gammel.

«Hjerteslag: Stillheten etter eksplosjonen»

Minst 16 mennesker skal ha blitt såret i angrepet. Afghanske myndigheter har ikke bekreftet hvorvidt flere enn den tyske statsborgeren ble drept, men ifølge utenriksdepartementet i Paris ble «flere mennesker» drept.

Teaterforestillingen som ble framført, hadde ifølge Ahmad tittelen «Hjerteslag: Stillheten etter eksplosjonen» og var en fordømmelse av selvmordsangrep, som ofte rammer sivile i det krigsherjede Afghanistan.

— Kjøttbiter var klistret til veggene. Kvinner og barn ropte om hjelp. Noen løp ut, andre bare skrek, sier aktivisten til nyhetsbyrået Reuters.

Taliban uttalte seg

Taliban-talsmann Zabihullah Mujahid sier selvmordsbomberen angrep arrangementet fordi den hadde som formål «å fornærme islamske verdier og spre propaganda om våre jihad-operasjoner, spesielt selvmordsangrep».

Kabul har de siste ukene blitt rammet av en rekke blodige Taliban-angrep. Sikkerhetssituasjonen er svært utrygg i en tid der utenlandske kampstyrker forlater landet etter ti år med krig.

— Jeg fordømmer på det sterkeste dette barbariske angrepet på det franske instituttet i Afghanistan. Ved å ramme dette senteret for dialog har terroristene angrepet kultur og kreativitet, sier utenriksminister Laurent Fabius.

Det var ingen franske statsborgere blant ofrene, tilføyer han.

I forvirringen som oppsto etter eksplosjonen, sa noen «det er en del av forestillingen», ifølge en YouTube-video som oppgis å være fra angrepet.

Sto i trappen

Selvmordsbomberen sto i toppen av auditoriets trapper da han detonerte eksplosivene inne i salen, noe som ifølge Kabuls politisjef Abdul Rahman Rahimi kan ha begrenset tallet på ofre.

Bygningen var tungt bevoktet under teaterforestillingen, ifølge Rahimi, som mener 17-åringen kan ha gjemt eksplosivene i undertøyet.

Det franske kultursenteret ligger i nærheten av presidentpalasset og det afghanske utenriksdepartementet.

Tidligere torsdag angrep en selvmordsbomber en buss med afghanske soldater i utkanten av Kabul. Seks soldater ble drept og elleve såret.