Rundt 10 væpnede opprørere gikk til angrep ved en kontrollpost ved Jinnah internasjonale lufthavn i Karachi i Pakistan tirsdag.

— Det pågår skuddvekslinger mellom angriperne og flyplassens sikkerhetspersonell. Skytingen skjer ved en kontrollpost som skal beskytte flyplassen, sa en talsmann for flyplassen til nyhetsbyrået AFP tirsdag formiddag.

Ifølge pakistanske TV-kanaler har flyplassens sikkerhetspersonell omringet tre opprørere ved kontrollposten, som ligger 500 meter unna flyplassens hovedbygning.

All flytrafikk er innstilt. Fly som var på vei til Karachi da angrepet skjedde, ble sendt til andre flyplasser. Passasjerene er evakuert fra flyplassen, og samtlige veier til flyplassen er stengt.

— Militære styrker er sendt til stedet for å bistå flyplassens sikkerhetspersonell i å holde terroristene unna, skriver Pakistans militære i en pressemelding.

Innenriksminister Chadhry Nisar Ali Khan bekrefter at sikkerhetsstyrkene ved flyplassen har skutt tilbake mot angriperne.

Det er foreløpig ikke kjent hvem som står bak tirsdagens angrep. Natt til mandag ble flyplassen angrepet av den pakistanske fløyen av Taliban. Minst 37 mennesker ble drept i terrorangrepet.

«Jeg er bekymret for sikkerhetssituasjonen. Mine tanker går til de mange som rammes», skrev statsminister Erna Solberg på Twittermandag kveld.